Ιαπωνία: Συναγερμός λόγω του ισχυρού τυφώνα Τράμι

Πέντε τραυματίες, διακοπές στην ηλεκτροδότηση
Σάββατο, 29 Σεπτεμβρίου 2018 10:26
UPD:17:57
REUTERS/SOCIAL MEDIA
A- A A+

Συναγερμός έχει σημανει στην Ιαπωνία, λόγω του ισχυρού τυφώνα Τράμι που έπληξε το νησί Οκινάουα και αναμένεται να προκαλέσει περαιτέρω προβλήματα και ζημιές καθώς θα συνεχίζει την πορεία του στο αρχιπέλαγος.

Σύμφωνα με προσωρινό απολογισμό, πέντε άνθρωποι τραυματίστηκαν στην Οκινάουα. Όπως μετέδωσε το δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο NHK περίπου 600 άνθρωποι αναγκάστηκαν να μεταβούν σε καταφύγια και πάνω από 121.000 νοικοκυριά δεν είχαν ηλεκτρικό ρεύμα.

Ο Τράμι, με ανέμους που πνέουν με ταχύτητα έως και 216 χιλιομέτρων την ώρα, αναμένεται να φτάσει στην μεγαλύτερη νήσο της Ιαπωνίας Χονσού νωρίς αύριο Κυριακή το πρωί και να προκαλέσει ισχυρές βροχοπτώσεις σε πολλές περιοχές ως τη Δευτέρα.

EURONEWS
Εικόνες που μεταδόθηκαν από τα ιαπωνικά τηλεοπτικά δίκτυα δείχνουν σπασμένα κλαδιά να έχουν φράξει μια οδική αρτηρία της πόλης Νάχα, όπως και μεγάλα κύματα να σπάνε στους κυματοθραύστες και καταρρακτώδεις βροχοπτώσεις.

Ο Τράμι, ο 24ος τυφώνας της χρονιάς στην Ασία, θα κατευθυνθεί μετά την Οκινάουα προς τη νήσο Κιούσου και μετά την Χονσού, από το νοτιοδυτικό τμήμα της Ιαπωνίας προς το βορειοανατολικό.

Πηγές: ΑΜΠΕ, AFP

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή