Καραμανλής: Σεβασμός των υποψήφιων στις ευρωπαϊκές αρχές χωρίς εκπτώσεις

Παρασκευή, 02 Ιουνίου 2006 21:16
A- A A+

Σαφές μήνυμα, έστειλε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, προς όλες τις χώρες που φιλοδοξούν να γίνουν μέλη της ευρωπαϊκής οικογένειας ότι θα πρέπει να σεβαστούν το ευρωπαϊκό κεκτημένο και τις αρχές και τις αξίες της Ε.Ε., χωρίς καμία έκπτωση.

Μιλώντας, σήμερα, σε συνάντηση του Ευρωπαϊκού Δικτύου Ιδεών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ), που συνδιοργάνωσε το Ινστιτούτο Δημοκρατίας «Κωνσταντίνος Καραμανλής», ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι η Ευρώπη χρειάζεται να θέσει φιλόδοξους και ρεαλιστικούς στόχους για το μέλλον.

Το κλειδί, συνέχισε ο κ. Καραμανλής, για να πετύχει η Ευρώπη τους στόχους της βρίσκεται σε μία και μόνη έννοια, τη μεταρρύθμιση και χρησιμοποίησε σαν παράδειγμα τη χώρα μας.

Σήμερα, η Ελλάδα είναι πολύ κοντά στους δημοσιονομικούς της στόχους. Διατηρεί σταθερά έναν από τους υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης στην Ευρώπη, ενώ παράλληλα μειώνεται σημαντικά η ανεργία. Το παράδειγμα της Ελλάδας, τόνισε ο κ. Καραμανλής, αποδεικνύει στην πράξη ότι οι πολίτες είναι διατεθειμένοι να στηρίξουν τη μεταρρύθμιση, αν πεισθούν για την αναγκαιότητα και την αποτελεσματικότητά της.

Τέλος, ο πρωθυπουργός επανέλαβε την προσήλωσή του στην πολιτική του σύγχρονου κοινωνικού κέντρου, πέρα και πάνω από τις διαχωριστικές γραμμές του παρελθόντος. Εκφράζουμε τη συμμαχία των πολιτών, που ανεξάρτητα από ιδεολογικές αφετερίες, αναγνωρίζουν την αναγκαιότητα της μεταρρύθμισης, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Καραμανλής.

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή