Ο Τραμπ δεν αλλάζει γνώμη και στηρίζει τον Κάβανο

Παρασκευή, 28 Σεπτεμβρίου 2018 11:15
UPD:11:19
REUTERS/JIM BOURG
A- A A+

Της Μάρως Βακαλοπούλου
[email protected]

Ο Μπρετ Κάβανο έδωσε μάχη για να σώσει την υποψηφιότητά του. Σε μία έξαλλη κατάσταση, πότε με ένταση στη φωνή του και πότε με δάκρυα στα μάτια, προσπάθησε να πείσει ότι δεν ήταν εκείνος που πριν από 36 χρόνια επιτέθηκε σεξουαλικά στην Κριστίν Φορντ.

Εκείνη, αμέσως πριν από τον συντηρητικό δικαστή, υποστήριξε ακριβώς το αντίθετο. Με σπασμένη φωνή, παρασυρμένη ενίοτε από το συναίσθημα, η Φορντ κατέθεσε ότι δεν είναι δυνατόν να θυμάται λεπτομέρειες. Είναι όμως 100% σίγουρη ότι ο άνθρωπος που της επιτέθηκε τότε, αυτός που άλλαξε ριζικά τη ζωή της, είναι ο Κάβανο.

Τις αλήθειες τους άκουσε η ειδική επιτροπή της Γερουσίας και ο αμερικανικός λαός. Παρόλο που οι γερουσιαστές τόνισαν και στους δύο ότι η διαδικασία στην οποία είχαν παραστεί δεν ήταν δίκη, όλο το σκηνικό παρέπεμπε σε δικαστήριο. Στο εδώλιο, σχολιάζει η «Guardian», κάθησε η πολιτική κουλτούρα των Ηνωμένων Πολιτειών. Και κρίθηκε ένοχη.

Τρομοκρατημένη, το οποίο ήταν πασιφανές, η 51 ετών σήμερα καθηγήτρια πανεπιστημίου, επανέλαβε όσα αποκάλυψε προ ημερών στην «Washington Post»: ότι σε ένα εφηβικό πάρτι, όταν ήταν ακόμη μαθητές Λυκείου, ο «μεθυσμένος» Κάβανο την έριξε διά της βίας σε ένα κρεβάτι και προσπάθησε να της βγάλει τα ρούχα και να τη βιάσει. Εξήγησε από την αρχή ότι είναι αδύνατον να θυμάται λεπτομέρειες. Θυμάται ωστόσο πολύ καλά τα συναισθήματά της, τα γέλια του Κάβανο και του φίλου του που ήταν παρών και βέβαια τις πληγές που της άφησε για χρόνια η ιστορία αυτή.  

Αμέσως μετά, κλήθηκε να υπερασπίσει τον εαυτό του ο δικαστής. Προφανώς εκτός εαυτού, ο Κάβανο επέμεινε μέχρι κεραίας ότι δεν ήταν εκείνος, ότι η ζωή του έχει καταστραφεί και ότι εν πάσει περιπτώση είναι θύμα μίας τεράστιας «αριστερής» συνωμοσίας.

Αν μη τι άλλο, υπήρξε ένας άνθρωπος ο οποίος τον πίστεψε. Εκείνος που στήριξε την υποψηφιότητά του από την πρώτη στιγμή και που έχει αποδείξει ότι πολύ δύσκολα θα πίστευε τον λόγο μίας γυναίκας: ο Ντόναλντ Τραμπ. Αν και είχε αφήσει μία μικρή πιθανότητα να υπαναχωρήσει, υποστηρίζοντας ότι θα περιμένει να δει πρώτα τι θα πουν οι δύο πλευρές ενώπιον της Γερουσίας, ο Αμερικανός πρόεδρος εξέφρασε χθες για μία ακόμη φορά τη στήριξή του στον Κάβανο.  

«Ο δικαστής Κάβανο έδειξε στις ΗΠΑ ακριβώς για ποιον λόγο τον επέλεξα. Η κατάθεσή του ήταν δυνατή, ειλικρινής και καθηλωτική. Η στρατηγική αναζήτησης και καταστροφής των Δημοκρατικών ήταν εντελώς ντροπιαστική και μία προσπάθεια να καθυστερήσουν, να εμποδίσουν, να αντισταθούν. Η Γερουσία πρέπει να ψηφίσει!», έγραψε στο Twitter.

Δεν είναι καθόλου - μα καθόλου βέβαιο - επίσης ότι το δράμα άλλαξε τη γνώμη των Γερουσιαστών, οι οποίοι έχουν τον τελευταίο λόγο. Το Σώμα, υπό τον έλεγχο των Ρεπουμπλικανών, θα αποφασίσει εάν θα επικυρώσει την υποψηφιότητα του εκλεκτού τού Τραμπ.

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή