ΚΚΕ: Υπόμνημα στο ΥΠΕΧΩΔΕ για ζητήματα περιβάλλοντος

Δευτέρα, 05 Ιουνίου 2006 14:11
A- A A+

Με τον υφυπουργό Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημοσίων Έργων, Θεμιστοκλή Ξανθόπουλο, συναντήθηκε το πρωί αντιπροσωπεία της «Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας» και των υποψηφίων δημάρχων με τα ψηφοδέλτια που στηρίζουν το ΚΚΕ, το ΔΗΚΚΙ, η Κομμουνιστική Ανανέωση και η Παρέμβαση Αριστερών Πολιτών. Επικεφαλής της αντιπροσωπείας ήταν ο Ηλίας Νικολόπουλος, υποψήφιος νομάρχης Αθήνας, ο Γιάννης Μανουσογιαννάκης, υποψήφιος νομάρχης Πειραιά και ο Σπύρος Χαλβατζής, επικεφαλής της «Συμπαράταξης για την Αθήνα» και υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων.

Η αντιπροσωπεία παρέδωσε στον κ. Ξανθόπουλο υπόμνημα με τις θέσεις τους για τα ζητήματα του περιβάλλοντος.

Όπως δήλωσε ο κ. Σπύρος Χαλβατζής, στη συνάντηση τέθηκαν ζητήματα «που σχετίζονται με την ιδιωτικοποίηση μεγάλων ελεύθερων χώρων, μιλήσαμε για το Βοτανικό, για τον Ελαιώνα, για το Ελληνικό, για το Γουδί, για τη λεωφόρο Αλεξάνδρας, για την Ψυττάλεια, για το εργοστάσιο ξήρανσης που δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα και έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί πριν από 7 ή 8 χρόνια, για τα απορρίμματα, για τους ελεύθερους χώρους».

«Εμείς θεωρούμε ότι τα προβλήματα του περιβάλλοντος είναι βαθιά πολιτικά ζητήματα και η πολιτική της αστικής τάξης δεν έχει καμία πρόθεση, καμία διάθεση να τα αντιμετωπίσει. Και η σημερινή κυβέρνηση και η προηγούμενη δεν προχωράει στην ουσιαστική αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων. Στην πορεία της εκλογικής μάχης θα συνεχίσουμε τον αγώνα, τη διεκδίκηση. Θα παλέψουμε ώστε οι ελεύθεροι χώροι να μείνουν ελεύθεροι χώροι, για τους εργαζόμενους, για το λαό, για τη νεολαία. Δεν μπορεί και δεν πρέπει το ιδιωτικό όφελος, το συμφέρον, το κέρδος, να μπαίνει πάνω από το συλλογικό συμφέρον των εργαζομένων και του λαού», πρόσθεσε ο κ. Χαλβατζής.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή