Κου Κλουξ Κλαν, θρίλερ, ομηρία μετά μουσικής και άλλα πολλά

Οι νέες ταινίες της εβδομάδας
Πέμπτη, 27 Σεπτεμβρίου 2018 09:05
A- A A+

Γιώργος Σ. Κουλουβάρης
[email protected]

Η -βραβευμένη στις Κάννες- ιστορία ενός Αφροαμερικανού που προσπάθησε να ξεσκεπάσει την Κου Κλουξ Κλαν, θρίλερ εξαφάνισης με την Μπλέικ Λάιβλι, ισχυρές δόσεις μυστηρίου, ομηρία μετά μουσικής και νέα δημιουργία του Μπάμπη Μακρίδη, συνθέτουν ένα πλούσιο κατάλογο επιλογών για τους σινεφίλ στο κινηματογραφικό φινάλε του Σεπτεμβρίου.

«Το Ατελιέ»

Στο κοινωνικό δράμα του Λοράν Καντέ, μια διάσημη συγγραφέας διδάσκει σε ένα θερινό εργαστήριο δημιουργικής γραφής, στο οποίο μια ομάδα νεαρών γράφει μία ιστορία εγκλήματος. Η βίαιη φύση ενός από τους μαθητές της, όπως αυτή αποτυπώνεται στα κείμενά του και στις συγκρούσεις του με την υπόλοιπη ομάδα, θα την θορυβήσει και παράλληλα θα τη γοητεύσει. Ο 57χρονος -βραβευμένος με Χρυσό Φοίνικα- Γάλλος σκηνοθέτης δημιουργεί το πορτρέτο μιας νεολαίας που προσπαθεί ν’ αλλάξει τον κόσμο.

«Μια Μικρή Χάρη»

Στο θρίλερ του Πολ Φέιγκ, με τις Μπλέικ Λάιβλι και Άννα Κέντρικ, όταν τα ίχνη της μυστηριώδους Έμιλι χάνονται ξαφνικά, η καλύτερή της φίλη, Στέφανι, αναλαμβάνει να βρει την αλήθεια που κρύβεται πίσω από την εξαφάνισή της.

«Ο Μικροπόδαρος»

Στην ταινία κινουμένων σχεδίων του Κάρεϊ Κερκπάτρικ, ένα νεαρό και έξυπνο Γέτι ανακαλύπτει κάτι που πίστευε πως δεν υπήρχε -έναν άνθρωπο. Αυτή του η ανακάλυψη θα αναστατώσει μεν το χιονισμένο χωριό των Γέτι, θα του φέρει, όμως, δόξα και μια ευκαιρία να κερδίσει το κορίτσι των ονείρων του.

«Τι Θα Πει ο Κόσμος»

Η Πακιστανή -μεγαλωμένη στη Νορβηγία- Ιράμ Χακ επιστρέφει μετά το «I am Yours» -που ήταν η επίσημη πρόταση της Νορβηγίας για τα Όσκαρ, με ένα αυτοβιογραφικό φιλμ για τις δύσκολες σχέσεις ανάμεσα στην παράδοση και την ελευθερία.

Μια 16χρονη, πακιστανικής καταγωγής μεγαλώνει στη σύγχρονη Νορβηγία. Όταν ο αυστηρός πατέρας της την πιάνει στο δωμάτιό της με έναν άντρα, αποφασίζει να την τιμωρήσει στέλνοντάς την πίσω στο Πακιστάν, όπου αναγκάζεται να προσαρμοστεί σε μια ξένη γι’ αυτήν κουλτούρα.

«Παρείσφρηση»

Η αντιρατσιστική αστυνομική - πολιτική κωμωδία του Σπάικ Λι, η οποία απέσπασε το Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής στις Κάννες, μας μεταφέρει στη δεκαετία του ’70, σε μια περίοδο έντονης κοινωνικής αναταραχής στην Αμερική, καθώς η μάχη για τα κοινωνικά δικαιώματα και οι φυλετικές διακρίσεις κορυφώνονται. Ο πρώτος Αφροαμερικανός ντετέκτιβ στο αστυνομικό τμήμα του Κολοράντο Σπρινγκς αναλαμβάνει μια δύσκολη αποστολή, που ακόμα και σήμερα φαντάζει αδιανόητη -να παρεισφρήσει στην ρατσιστική οργάνωση της Κου Κλουξ Κλαν. Ο Τζον Ντέιβιντ Ουάσινγκτον -γιος του Ντένζελ Ουάσινγκτον- και ο Άνταμ Ντράιβερ υποδύονται το πρωταγωνιστικό δίδυμο, ενώ ο Τζόρνταν Πιλ του «Τρέξε!» εκτελεί χρέη παραγωγού.

«Bel Canto»

Στο θρίλερ του Πολ Γουάιτζ, με τους Τζούλιαν Μουρ και Κεν Γουατανάμπε, μια διάσημη Αμερικανίδα σοπράνο ταξιδεύει στη Νότια Αμερική για να δώσει ένα πριβέ κονσέρτο προς τιμήν ενός πλούσιου Ιάπωνα βιομήχανου, παρουσία πολιτικών και διπλωματών. Όταν τη βίλα καταλαμβάνουν αντάρτες που απαιτούν την απελευθέρωση των φυλακισμένων συντρόφων τους, όμηροι και απαγωγείς καταλήγουν έγκλειστοι στο ίδιο σπίτι επί έναν μήνα και αναγκάζονται να βρουν κοινούς κώδικες επικοινωνίας. Η  μουσική θα τους οδηγήσει με μοναδικό τρόπο στο να ξεπεράσουν τις έχθρες και τις διαφορές τους, ανακαλύπτοντας ότι αυτά που τους ενώνουν είναι πιο σημαντικά από όσα τους χωρίζουν.

«Searching»

Στο θρίλερ μυστηρίου του Ανίς Τσαγκαντί -με μοναδικό σκηνικό την οθόνη ενός υπολογιστή-  έπειτα από την εξαφάνιση της 16χρονης κόρης του, ένας απελπισμένος πατέρας προσπαθεί να βρει στοιχεία και απαντήσεις μέσα στο λάπτοπ της.

«Kin»

Το φιλόδοξο θρίλερ επιστημονικής φαντασίας, κινηματογραφικό ντεμπούτο των αδερφών Μπέικερ,  παρουσιάζει τη διασκευή της μικρού μήκους ταινίας «Bag Man».

Ένας πρώην κατάδικος και ο μικρός αδελφός του μπαίνουν στο στόχαστρο ενός εκδικητικού εγκληματία και δύο στρατιωτών από άλλο πλανήτη. Για να ξεφύγουν, τρέπονται σε φυγή, έχοντας στα χέρια τους ένα μυστήριο όπλο που είναι και η μοναδική ασπίδα προστασίας τους.

SAVERIO LOMBARDI VALLAURI
«Η Συνάντηση»

Ένας μυστηριώδης άνδρας κάθεται κάθε μέρα στο ίδιο τραπέζι ενός μπαρ, όπου δέχεται άγνωστους επισκέπτες. Ο καθένας από αυτούς έχει και μια διαφορετική επιθυμία, την οποία ο ίδιος πρόκειται να εκπληρώσει, με αντάλλαγμα να πραγματοποιήσουν παράξενα καθήκοντα που τους αναθέτει. Ο Ιταλός σκηνοθέτης των «Τέλειων Ξένων», Πάολο Τζενοβέζε, διασκευάζει μια επιτυχημένη τηλεοπτική σειρά μυστηρίου.

«Οίκτος»

Η νέα ταινία του Μπάμπη Μακρίδη έχει πρωταγωνιστή  έναν άνδρα εθισμένο στη θλίψη. Νιώθει χαρούμενος μόνο όταν είναι δυστυχισμένος, και είναι πρόθυμος να κάνει τα πάντα για να εκμαιεύσει από τους γύρω του τον οίκτο, που έχει ανάγκη τόσο πολύ.

Προτεινόμενα για εσάς