Ελβετικές κατηγορίες για Αμπράμοβιτς

Τετάρτη, 26 Σεπτεμβρίου 2018 17:32
EPA/ANTHONY ANEX

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Ρώσος μεγιστάνας θεωρείται ύποπτος από τις ελβετικές αρχές ασφαλείας για «ξέπλυμα χρήματος και στενές σχέσεις με το οργανωμένο έγκλημα», από όπου φέρεται να προέρχεται μεγάλο μέρος του τεράστιου πλούτου του, ο οποίος εκτιμάται σε 11,8 δις δολάρια.

A- A A+

Οι Ελβετοί αποκάλυψαν τους λόγους που πριν από δύο χρόνια αρνήθηκαν στον Ρομάν Αμπράμοβιτς την αγορά κατοικίας στο Βερντιέ, ένα αλπικό χωριό στο καντόνι του Βαλαί.

Μετά από επτάμηνη νομική μάχη ο τοπικός Τύπος δημοσίευσε τους λόγους της άρνησης αποκαλύπτοντας την έκθεση της ελβετικής αστυνομίας, που δημοσίευσε και η βρετανική εφημερίδα The Guardian. Στην έκθεση, ο Αμπράμοβιτς είχε χαρακτηριστεί ως «απειλή για τη δημόσια ασφάλεια και κίνδυνο για τη φήμη της Ελβετίας».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Ρώσος μεγιστάνας θεωρείται ύποπτος από τις ελβετικές αρχές ασφαλείας για «ξέπλυμα χρήματος και στενές σχέσεις με το οργανωμένο έγκλημα», από όπου φέρεται να προέρχεται μεγάλο μέρος του τεράστιου πλούτου του, ο οποίος εκτιμάται σε 11,8 δις δολάρια.

Αυτές, όμως, είναι κατηγορίες που δεν υποστηρίζονται από δικαστική απόφαση αλλά μόνο από πληροφορίες της αστυνομίας για το βαθύπλουτο ιδιοκτήτη της Τσέλσι, οι οποίες ωστόσο στάθηκαν ικανές για να στερήσουν στον Αμπράνοβιτς την αγορά σπιτιού στην Ελβετία.

Τις κατηγορίες αντέκρουσε ο δικηγόρος του Αμπράμοβιτς, Ντανιέλ Γκλας. «Κάθε αναφορά που τον εμπλέκει σε ξέπλυμα παράνομου χρήματος ή σε επαφές με εγκληματικές οργανώσεις είναι εντελώς εσφαλμένη. Ο κ. Αμπράμοβιτς ουδέποτε κατηγορήθηκε για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και δεν έχει ποινικό μητρώο, ούτε ποτέ έχει κατηγορηθεί ότι έχει διασυσυνδέσεις με εγκληματικές οργανώσεις», είπε.

Σύμφωνα με το Bloomberg, ο Ρώσος Κροίσος σκέπτεται να πουλήσει την Τσέλσι. Ο Αμπράμοβιτς έχει ήδη απορρίψει κάποιες προσφορές, η σημαντικότερη εκ των οποίων ήταν 2,3 δισεκατομμύρια λίρες, καθώς επιζητεί μια τιμή περίπου 3 δις λιρών. Ο Αμπράμοβιτς είχε αγοράσει τους «μπλε» το 2003, όταν βρίσκονταν κοντά στην πτώχευση.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις