Αθανασάκης: Η κυβέρνηση αγνοεί την έννοια της πολιτικής ευθύνης

Δευτέρα, 05 Ιουνίου 2006 19:13
UPD:19:46
A- A A+

Η χώρα για πρώτη φορά έχει «κυβέρνηση πολιτικά ανεύθυνων υπουργών», και «Πρωθυπουργό και υπουργούς που αγνοούν την έννοια της πολιτικής ευθύνης», τόνισε σήμερα ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Νίκος Αθανασάκης, με αφορμή τη χθεσινή «κινηματογραφική» απόδραση με ελικόπτερο από τις φυλακές Κορυδαλλού.

Ο κ. Αθανασάκης σημείωσε πως η πολιτική ευθύνη υπάρχει αντικειμενικά, όταν εξευτελίζεται και διαλύεται το κράτος και τόνισε ότι θα έπρεπε να αναλάβει να την καταλογίσει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός. Αντί αυτού, παρατήρησε, ο κ. Καραμανλής καλύπτει τους υπουργούς και, όπως είπε, φέρει ο ίδιος ακέραιη την ευθύνη.

Εκτός της πολιτικής ευθύνης -συνέχισε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ- υπάρχουν και οι έννοιες «ευθιξία», «φιλότιμο» και «τσίπα», οι οποίες, όπως είπε, είναι επίσης άγνωστες στους υπουργούς της ΝΔ.

Ο κ. Αθανασάκης δήλωσε ότι η διάλυση του κράτους υπάρχει παντού, ως αποτέλεσμα της κομματοκρατίας, του ρουσφετιού, της αναξιοκρατίας και των πελατειακών σχέσεων, και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι διέλυσε την «ολυμπιακή ασφάλεια», ακόμα και ολόκληρες υπηρεσίες που ασχολούνταν με τα θέματα αυτά.

Επίσης ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, παρέθεσε και δηλώσεις αρμοδίων στελεχών της ΝΔ το 2002, μετά την απόδραση του Πίτερ Σέντομ. Όπως υπενθύνισε, τότε ο κ. Πολύδωρας είχε δηλώσει ότι «οι διαθεσιμότητες είναι στάχτη στα μάτια των πολιτών» και είχε αποκαλέσει τις φυλακές «παραθεριστήρια των κακοποιών», ενώ ο κ. Παυλόπουλος είχε δηλώσει ότι το υπουργείο Δικαιοσύνης «έχει μετατραπεί σε υπουργείο ελεύθερης απόδρασης κρατουμένων». Ο κ. Αθανασάκης σημείωσε πως τότε είχε παραιτηθεί ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Για την υπόθεση της απόδρασης το ΠΑΣΟΚ έχει καταθέσει επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή http://www.naftemporiki.gr/news/static/06/06/05/1199457.htm . Ευελπιστώ πως αυτή τη φορά θα δεήσει να απαντήσει ο Πρωθυπουργός, καθώς το θέμα αφορά τον ίδιο, παρατήρησε ο κ. Αθανασάκης.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή