Αλ. Τσίπρας: Κάποιοι προσπαθούν να μας κρατήσουν στο παρελθόν

Τετάρτη, 26 Σεπτεμβρίου 2018 00:57
UPD:08:18
INTIME NEWS/ΠΑΠΑΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
A- A A+

Μήνυμα για την ασφάλεια στα Βαλκάνια, αλλά και για την επόμενη ημέρα της ελληνικής οικονομίας έστειλε ο Αλέξης Τσίπρας, από το βήμα της ετήσιας συνόδου του «Concordia», στη Νέα Υόρκη.

Μεταξύ άλλων, ο Έλληνας πρωθυπουργός ισχυρίστηκε ότι «η κρίση των προσφύγων δεν είναι πρόβλημα για μία ή δύο χώρες». «Είναι ένα ευρωπαϊκό πρόβλημα που απαιτεί κοινή πολιτική για να αντιμετωπιστεί, με σεβασμό στους ανθρώπους που είναι ευάλωτοι» έσπευσε να προσθέσει.

Όσον αφορά τη συμφωνία με τα Σκόπια, διαμήνυσε ότι «αναλάβαμε την ευθύνη για να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα και να καταστήσουμε τα Βαλκάνια μία ήρεμη και ασφαλή την περιοχή της Ευρώπης».

Ο κ. Τσίπρας δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις οικονομικές εξελίξεις, κάνοντας ειδική μνεία στη νέα γενιά, η οποία «αποτελεί το μεγαλύτερο κεφάλαιο της χώρας».

«Έχει έρθει το πλήρωμα του χρόνου να εμπιστευτούμε το μέλλον σ' εκείνους που μπορούν να το φανταστούν» επεσήμανε χαρακτηριστικά, ενώ «εγγυήθηκε» ότι θα πράξει ό,τι «περνάει από το χέρι» του για να εξασφαλίσει ότι «η γενιά αυτή δεν θα καταλήξει ως χαμένη γενιά». 

Όπως είναι φυσικό, ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στο παρελθόν, κάνοντας λόγο για ένα καθεστώς, το οποίο αρνείται «πεισματικά κάθε ευθύνη για τα σφάλματα των περασμένων ετών». «Προσπαθούν να μας κρατήσουν στο παρελθόν. Δεν πρόκειται να λυγίσουμε» συμπλήρωσε.

Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΌΣ

Εστιάζοντας στις προκλήσεις που παρουσιάζονται για την Ελλάδα αλλα και διεθνώς είπε ότι μπορεί «το τέλος της εποχής της οικονομικής κρίσης να είναι η σημαντικότερη είδηση», αλλά «αυτό δεν σημαίνει ότι τώρα έχουμε ένα σταθερό έδαφος για να χτίσουμε ένα ασφαλές μέλλον και ένα μέλλον ευημερίας». «Κάποιοι προτιμούν αυτό το έδαφος να είναι αιώνια ρευστό. Και αναφέρομαι κυρίως σε εκείνους που είναι πρόθυμοι να γυρίσουν το ρολόι πίσω στο 1930, δείχνοντας με το δάκτυλο στους φτωχούς, τους άνεργους, τους αδύναμους» είπε, διευκρινίζοντας ότι αναφέρεται σε εκείνους που υποκριτικά καταδικάζουν τον τρόμο και τον θρησκευτικό φονταμενταλισμό αλλά είναι πρώτοι που θα αρνηθούν να παρέχουν καταφύγιο σε αυτούς που προσπαθούν να ξεφύγουν από εκείνους που τα προκαλούν. «Είναι οι ίδιοι που χτίζουν έναν κολοσσιαίο μηχανισμό fake news και προπαγάνδας προκειμένου να κατασκευάσουν μια διαστρεβλωμένη εικόνα της πραγματικότητας, να εξαπατήσουν τους πολίτες και να τους κάνουν να νιώθουν ανασφαλείς και φοβισμένοι», τόνισε.

Ο Πρωθυπουργός σημείωσε ότι «πέρα από αυτούς τους δημαγωγούς, δεν μπορούμε να αγνοήσουμε και τις φωνές των ελίτ» τις φωνές που - όπως επισήμανε - «προήλθαν από ένα πεισμωμένο στάτους κβο που αρνείται την ευθύνη για τις στρεβλώσεις της περασμένης δεκαετίας, που ισχυρίζονται ότι οι μόνοι που ευθύνονται είναι οι πολίτες και οι επιλογές τους». «Δεν μπορούμε να αγνοήσουμε αυτούς που μας κρατούν πίσω. Αλλά δεν θα γονατίσουμε μπροστά τους» διαβεβαίωσε.

Τόνισε στη συνέχεια πως η κυβέρνηση και ο ίδιος «είμαστε αποφασισμένοι να εργαστούμε με τους φίλους και συμμάχους μας για να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις που βρίσκονται μπροστά μας», σημειώνοντας ότι μιλά «εκ μέρους εκείνων που είναι προσηλωμένοι στην αναζήτηση κοινών λύσεων στα κοινά μας προβλήματα», «εκείνους που αγωνίζονται αντί να παραιτούνται», «εκείνους που στοχεύουν στο να ενώσουν και όχι να πυροδοτήσουν νέους διαχωρισμούς μεταξύ των λαών και των εθνών». «Και πιστέυω ότι η Ελλάδα είναι στη σωστή πλευρά της ιστορίας» πρόσθεσε.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή