Λάρνακα: Αίσιο τέλος στην απαγωγή των δύο αγοριών

Τρίτη, 25 Σεπτεμβρίου 2018 17:27
UPD:18:01
Wikimedia Commons
A- A A+

Σώα, μετά από αγωνία οκτώ ωρών, εντοπίστηκαν τελικά τα δύο 11χρονα αγόρια που είχαν απαχθεί το πρωί από το Δημοτικό Σχολείο Καμάρων, στη Λάρνακα, ενώ ο απαγωγέας τους συνελήφθη.

Τα παιδιά είναι ο Θεμιστοκλής Ντόγκλης και ο Φίλιππος Σταματάκης, με καταγωγή από την Ελλάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πρωί άφησαν τις τσάντες τους εντός της τάξης τους και έπαιζαν στην αυλή του σχολείου, όταν ένας άνδρας φέρεται να ζήτησε βοήθεια για να βάλει ορισμένα πράγματα στο αυτοκίνητό του και, όταν χτύπησε το κουδούνι, διαπιστώθηκε ότι τα δύο παιδιά έλειπαν.

EURONEWS

Ο πατέρας του ενός είναι γιατρός στο νοσοκομείο Λάρνακας και η μητέρα του άλλου είναι νοσηλεύτρια στο ίδιο νοσοκομείο.

Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Ιωνάς Νικολάου, δήλωσε ότι πιθανό κίνητρο του δράστη να ήταν τα λύτρα.

Η αστυνομία ειδοποιήθηκε από πολίτη, ο οποίος ανέφερε ότι ο αδερφός του τον ενημέρωσε πως τα χαρακτηριστικά του δράστη, όπως δόθηκαν στη δημοσιότητα, προσομοίαζαν με έναν γείτονα. Επιπλέον, του είπε ότι είδε τον φερόμενο δράστη να αλλάζει πινακίδες στο αυτοκίνητό του τις τελευταίες μέρες. Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο έμοιαζε με τις περιγραφές που είχαν δοθεί από την αστυνομία.

Ο δράστης και τα δύο παιδιά εντοπίστηκαν κοντά στο σχολείο, σε πολυκατοικία, όταν δύο αστυνομικοί εισήλθαν στο διαμέρισμα.

Τόσο ο απαγωγέας, όσο και τα δύο παιδιά έμοιαζαν ναρκωμένοι. Τα παιδιά απομακρύνθηκαν από τον έναν αστυνομικό και ο δεύτερος έμεινε στο διαμέρισμα με τον δράστη, ο οποίος καθόταν απαθής στον καναπέ.

Τα αγόρια φαίνεται να είναι καλά στην υγεία τους, ωστόσο για προληπτικούς λόγους μεταφέρθηκαν αρχικά στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας κι αναμένεται πιθανώς να σταλούν και στο Μακάρειο Νοσοκομείο, για πιο εξειδικευμένες εξετάσεις.

Ο δράστης φέρεται να είναι 35 ετών, κυπριακής υπηκοότητας.

Ο πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης έδωσε συγχαρητήρια στους πολίτες, στην αστυνομία και όλες τις Αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας που συνέβαλαν στον εντοπισμό των δύο ανηλίκων.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή