Τραμπ: «Άμεσα η δεύτερη Σύνοδος με τον καταπληκτικό Κιμ»

Τρίτη, 25 Σεπτεμβρίου 2018 09:26
UPD:09:57
REUTERS/CARLOS BARRIA
A- A A+

«Λίαν» συντόμως» αναμένεται να ανακοινωθεί η δεύτερη Σύνοδος Κορυφής του Ντόναλντ Τραμπ με τον Κιμ Γιονγκ Ουν. Από το ίδιο βήμα, της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ, όπου πριν από έναν χρόνο απειλούσε να καταστρέψει τη Βόρεια Κορεά, ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι δεν βλέπει την ώρα να συναντηθεί ξανά με τον «πολύ ανοιχτό και καταπληκτικό» Βορειοκορετάτη ομόλογό του.  

Η είδηση της επικείμενης Συνόδου ανακοινώθηκε από τον ίδιο τον Τραμπ κατά την κοινή εμφάνισή του, στη Νέα Υόρκη, με τον Νοτιοκορεάτη ηγέτη Μουν Τζε Ιν, ο οποίος υποστήριξε ότι η αποπυρηνικοποίηση της Πιονγιάνγκ συνιστά αμετάκλητη απόφαση.

Οι δύο πρόεδροι συναντήθηκαν στο περιθώριο της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ, όπου υπέγραψαν νέα διμερή συμφωνία για το εμπόριο. Ο Μουν έφερε επίσης στις αποσκευές του ένα μήνυμα από τον Κιμ για τον Τραμπ, τη διακαή επιθυμία του για μία δεύτερη Σύνοδο – μετά την ιστορική Σύνοδο της Σιγκαπούρης, τον περασμένο Απρίλιο.   

«Ο επικεφαλής Κιμ έχει υπάρξει πολύ ανοιχτός και καταπληκτικός, πραγματικά. Και νομίζω ότι θέλει να δει να γίνεται κάτι», δήλωσε με ενθουσιασμό ο Τραμπ για να καταλήξει ότι όλα «έχουν γίνει καλώς, με σεβασμό στη Βόρεια Κορέα.  

«Θα έχουμε μία δεύτερη Σύνοδο με τον Κιμ Γιονγκ Ουν στο άμεσο μέλλον. Και νομίζω ότι πολύ σύντομα θα ανακοινωθεί και θα οριστεί και η τοποθεσία», πρόσθεσε ο Αμερικανός πρόεδρος.  

naftemporiki.gr 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή