Σε διπλασιασμό του εμπορίου με την Ελλάδα προσβλέπει ο Ζάεφ

Δευτέρα, 24 Σεπτεμβρίου 2018 21:36
UPD:21:43
ΑΠΕ-ΜΠΕ/Andrea Bonetti
A- A A+

Στον διπλασιασμό του εμπορίου με την Ελλάδα προσβλέπει ο Ζόραν Ζάεφ, όπως διαμήνυσε ο ίδιος, κατά τη διάρκεια προεκλογικής ομιλίας, εν όψει του κρίσιμου δημοψηφίσματος της Κυριακής.

Σύμφωνα με τον Σκοπιανό πρωθυπουργό, τα άρθρα 13 και 14 της συμφωνίας των Πρεσπών προσδιορίζουν επακριβώς τους δρόμους για την ενδυνάμωση της διμερούς οικονομικής συνεργασίας.

«Εκτιμούμε ότι το εμπόριο μεταξύ των δύο χωρών θα διπλασιαστεί» έσπευσε να προσθέσει ο Ζάεφ, απευθύνοντας νέα έκκληση στους πολίτες της ΠΓΔΜ εν όψει του δημοψηφίσματος της Κυριακής.

Και τόνισε: «Είμαι πεπεισμένος ότι η χώρα μας θα αξιοποιήσει τα οφέλη της συμφωνίας με την Ελλάδα, η οποία (σ.σ. συμφωνία) θα ενισχύσει τη φιλία και τη συνεργασία, και θα ανοίξει τις πόρτες της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ».

Την ίδια ώρα, αναφέρθηκε και στις ευκαιρίες επιτάχυνσης της οικονομικής ανάπτυξης, χάρη στην είσοδο στο ΝΑΤΟ. «Ως μέλος του ΝΑΤΟ, θα έχουμε την ευκαιρία συμμετοχής στις δημόσιες ενισχύσεις, οι οποίες ανέρχονται σε δισεκατομμύρια ευρώ» εξήγησε χαρακτηριστικά. Εκτίμησε δε, ότι η διαδικασία ένταξης θα έχει ολοκληρωθεί εντός του α’ εξαμήνου του 2019.

«Είμαι πεπεισμένος ότι η μακεδονική οικονομία θα επωφεληθεί αυτής της ευκαιρία, η οποία θα αποτελέσει κίνητρο για πολλούς ξένους να επενδύσουν στη Μακεδονία» συμπλήρωσε, καταλήγοντας.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή