Tζ. Κόρμπιν: Προτιμώ τις εκλογές από το δημοψήφισμα, αλλά θα σεβαστώ την απόφαση του συνεδρίου

Κυριακή, 23 Σεπτεμβρίου 2018 14:20
UPD:14:22
REUTERS/MARY TURNER
A- A A+

Τη λύση των εκλογών αντί εκείνης για ένα δεύτερο δημοψήφισμα- αυτή τη φορά επί του αποτελέσματος των διαπραγματεύσεων του Λονδίνου με την Ε.Ε.- δήλωσε ότι προτιμά ο αρχηγός των Εργατικών, Τζέρεμι Κόρμπιν. Ωστόσο διαβεβαίωσε πως θα ακολουθήσει ό,τι αποφασίσουν τα μέλη του κόμματος στο συνέδριο, όπου θα γίνει ψηφοφορία επί του θέματος την Τρίτη. 

«Η προτίμησή μου θα ήταν οι γενικές εκλογές» δήλωσε στο BBC, για να προσθέσει: «Είμαι εδώ ως εκλεγμένος αρχηγός για να φέρω περισσότερη δημοκρατία στο κόμμα. Προφανώς δεσμεύομαι από τη δημοκρατία στο κόμμα μας». 

Η θέση των Εργατικών στο Brexit δεν είναι εύκολη υπόθεση. Και τούτο γιατί ενώ η μεγάλη πλειονότητα των βουλευτών του κόμματος ψήφισαν υπέρ της παραμονής της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση στο δημοψήφισμα του 2016, μεγάλη μερίδα των ψηφοφόρων τάχθηκε υπέρ της εξόδου.

Ο ίδιος Κόρμπιν τη δκεαετία του 70 είχε ταχθεί κατά της ένταξης της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ το 2016 ακολούθησε μία «θολή» στάση, δηλώνοντας υπέρ της παραμονής, αλλά αποφεύγοντας να στηρίξει δυναμικά την απόφασή του δημοσίως. 

Σημερινή δημοσκόπηση του YouGov έδειξε ότι το 86% των μελών του κόμματος θέλει δημοψήφισμα για το τελικό διαζύγιο με την Ε.Ε.

naftemporiki.gr 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή