Συνεχίζεται η μάχη για την κατάσβεση της μεγάλης φωτιάς στο Πανεπιστήμιο Κρήτης

Κυριακή, 23 Σεπτεμβρίου 2018 11:34
UPD:15:26
ΑΠΕ-ΜΠΕ/Νίκος Χαλκιαδάκη

Πυρκαγιά κατακαίει κτήριο του Πανεπιστημίου στο Ηράκλειο Κρήτης η οποία εκδηλώθηκε στις 8:50, Κυριακή 23 Σεοπτεμβρίου 2018. 

A- A A+

Mάχη για να σβήσουν τη μεγάλη φωτιά, που ξέσπασε σήμερα το πρωί σε εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ηράκλειο, δίνουν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για εγκλωβισμένους, αλλά οι έρευνες συνεχίζονται. Η εστία εκκενώθηκε άμεσα.  

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 8:50 π.μ από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία. Το κτήριο, στο οποίο έχει εκδηλωθεί η φωτιά, βρίσκεται στη λεωφόρο Κνωσού κοντά στο Βενιζέλειο νοσοκομείο.

Υπήρξε άμεση κινητοποίηση ισχυρών δυνάμεων της Πυροσβεστικής ενώ οι πυκνοί καπνοί έχουν κάνει αποπνικτική την ατμόσφαιρα στη γύρω περιοχή που είναι κατοικημένη.

Στο σημείο έχουν σπεύσει 28 πυροσβέστες, με 25 οχήματα, κλιμακοφόρα οχήματα και πεζοπόρο τμήμα, που επιχειρούν εδώ και ώρα για την κατάσβεσή της. Πυκνοί καπνοί καλύπτον την περιοχή και ο διοικητής της Πυροσβεστικής ζήτησε προληπτικά τη συνδρομή και του ΕΚΑΒ.

Το κτίριο περιλαμβάνει τα εργαστήρια του πανεπιστημίου, στα οποία και βρίσκονται αρκετά εύφλεκτα υλικά, γεγονός που δυσχεραίνει το έργο των πυροσβεστών. 

naftemporiki.gr 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή