Η Φορντ δέχθηκε να καταθέσει στη Γερουσία για τις καταγγελίες κατά του Κάβανο

Κυριακή, 23 Σεπτεμβρίου 2018 08:40
UPD:15:28
REUTERS/Joshua Roberts
A- A A+

Ενώπιον Επιτροπής της Γερουσίας θα βρεθεί τελικά η Κριστίν Μπλάζι Φορντ, καθηγήτρια ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Καλιφόρνιας, που έχει κατηγορήσει τον υποψήφιο δικαστή του Ανώτατου Δικαστηρίου, Μπρετ Κάναβο για σεξουαλική επίθεση. Οι δικηγόροι της ανακοίνωσαν ότι αποδέχθηκε τελικά να καταθέσει ενώπιον των Γερουσιαστών, αν και πρόσθεσαν ότι δεν έχουν ακόμη οριστικοποιηθεί οι λεπτομέρειες.

Ο πρόεδρος της επιτροπής Δικαστικών Θεμάτων στη Γερουσία Τσακ Γκράσλεϊ είχε δώσει διορία ως χθες το βράδυ στην Κριστίν Μπλάζι Φορντ να δηλώσει εάν θα καταθέσει σχετικά με τις καταγγελίες της κατά του Κάναβο. Υποστηρίζει ότι πριν από 36 χρόνια, όταν ήταν και οι δύο έφηβοι, αποπειράθηκε να τη βιάσει. Ο 53χρονος δικαστικός αρνείται τις κατηγορίες και η Επιτροπή επιθυμεί να ακούσει και τη δική του εκδοχή. 

Από την πλευρά της η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Κέρι Κιούπεκ σχολίασε πάντως ότι η νομική ομάδα της Φορντ δεν φαίνεται να έκανε ούτε ένα βήμα πιο κοντά προς μια δίκαιη ακρόαση και πρόσθεσε ότι ο Κάβανο ανυπομονεί να καταθέσει το συντομότερο δυνατό. «Θεωρούμε αυτή την ανακοίνωση ως μια τακτική καθυστερήσεω. Ο Λευκός Οίκος δεν θεωρεί ότι πρόκειται για πραγματική αποδοχή της πρόσκλησης» ανέφερε. 

EURONEWS

Η Φορντ, καθηγήτρια ψυχολογίας σε πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας, δεν ήθελε να καταθέσει πριν την Πέμπτη και έχει ζητήσει να παρουσιάσει και έναν μάρτυρα, ο οποίος ήταν παρών κατά την επίθεση εναντίον της, όταν εκείνη ήταν 15 ετών και ο Κάβανο 17.

Σε μαρτυρία της που δημοσιεύθηκε αρχικά στην Washington Post, η Φορντ ανέφερε ότι ο Κάβανο και ένας φίλος του, «εντελώς μεθυσμένοι» στη διάρκεια πάρτι, την στρίμωξαν σε ένα δωμάτιο, την έριξαν σε ένα κρεβάτι και προσπάθησαν να την γδύσουν. Εκείνη κατάφερε να ξεφύγει. Έχει περιγράψει το περιστατικό σε συνεδρίες με ψυχολόγο, των οποίων τα πρακτικά έχουν διατηρηθεί. Ωστόσο δεν υπήρχε αναφορά σε όνομα.  

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Reuters, Washington Post

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή