Η ελληνική φωνή του BBC στο εξής στη Βιβλιοθήκη της Βουλής

Τρίτη, 06 Ιουνίου 2006 17:21
A- A A+

Με μια τελετή στο Περιστύλιο της Βουλής και παρουσία του Πρωθυπουργού, της Προέδρου της Βουλής, του Υπουργού Επικρατείας, πρώην Υπουργών, βουλευτών, καθηγητών και άλλων προσωπικοτήτων παραδόθηκε στο Ελληνικό Κοινοβούλιο αντίγραφο των 2.000 CD-Rom της Ελληνικής Εκπομπής του BBC. Προηγήθηκε η υπογραφή της συμφωνίας παράδοσης του αρχείου μεταξύ της τελευταίας Διευθύντριας της Ελληνικής Υπηρεσίας Ρόζυς Βουδούρη και της Διευθύντριας της Βιβλιοθήκης της Βουλής Ευρυδίκης Αμπατζή.

«Η φωνή αυτή που συνδέθηκε στενά επί 66 χρόνια με την ιστορία της Ελλάδας, που αποτύπωσε ηχητικά με τον πιο αυθεντικό και γνήσιο τρόπο τα ελληνικά δρώμενα, που πρόσφερε στέγη και ήχο σε διάσημους και μη κατατρεγμένους Ελληνες και φίλους της Ελλάδας, που κράτησε ζωντανό και ενεργό το σύνδεσμο της χώρας μας με τον έξω κόσμο, η φωνή αυτή θα φυλάσσεται στο εξής στη Βιβλιοθήκη της Βουλής», τόνισε η κα Μπενάκη-Ψαρούδα στη σύντομη ομιλία της.

Κατά τη διάρκεια της τελετής ακούστηκαν αποσπάσματα από την τελευταία εκπομπή της Ελληνικής Υπηρεσίας του BBC, στις 31 Δεκεμβρίου του 2005. Επίσης προβλήθηκε ταινία παραγωγής του Καναλιού της Βουλής με ιστορικά ηχητικά ντοκουμέντα τόσο από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και τη Δικτατορία όσο και τη μεταγενέστερη περίοδο.

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV