Δίκη «17 Νοέμβρη»: Ένταση από τα περί «δίκης διεκπεραίωσης»

Τρίτη, 06 Ιουνίου 2006 18:53
A- A A+

Σε κλίμα έντασης διεξήχθη σήμερα στο Πενταμελές Εφετείο Αθηνών, που συνεδριάζει στη δικαστική αίθουσα των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού, η δίκη σε δεύτερο βαθμό των κατηγορουμένων ως μελών της «17 Νοέμβρη».

Αιτία για το τεταμένο κλίμα ήταν σχόλιο της συνηγόρου του Δημήτρη Κουφοντίνα, Ιωάννας Κούρτοβικ, η οποία διαμαρτυρήθηκε για τον τρόπο που ο πρόεδρος του δικαστηρίου υπέβαλλε ερωτήσεις στον μάρτυρα κ. Χ. Βάρδη, ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου «Πεντελικόν», εναντίον του οποίου είχε εκτοξευθεί ρουκέτα από τη «17 Νοέμβρη» στις 31/3/1991.

Η κ. Κούρτοβικ, σε μια αποστροφή του λόγου της, χαρακτήρισε τη διαδικασία που διεξάγεται στο Πενταμελές Εφετείο «δίκη διεκπεραίωσης», φράση η οποία προκάλεσε την από έδρας αντίδραση δύο εφετών, μελών της σύνθεσης. Οι δύο δικαστές επισήμαναν ότι έχουν ακούσει πολλές φορές από την συνήγορο τα περί «διεκπεραίωσης» και επειδή, όπως είπαν, δεν μπορούν να ανεχθούν την επανάληψη αυτού του ισχυρισμού, ζήτησαν από την κ. Κούρτοβικ να ανακαλέσει τη φράσης της.

Εξάλλου, ο μάρτυρας Στ. Γρίβας που κατέθεσε για τη ληστεία στα ΕΛΤΑ Αιγάλεω, το 1991, εξέφρασε την πεποίθησή του ότι δράστες της ληστείας ήταν οι Χριστόδουλος και Σάββας Ξηρός.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή