ΗΠΑ: Η κατήγορος του Κάβανο δέχτηκε να καταθέσει στη Γερουσία

Παρασκευή, 21 Σεπτεμβρίου 2018 10:15
UPD:10:17
REUTERS/Leah Millis

 Η καθηγήτρια Ψυχολογίας δέχτηκε να καταθέσει την επόμενη εβδομάδα ενώπιον των Αμερικανών γερουσιαστών ότι ο συντηρητικός δικαστής, «τύφλα στο μεθύσι» της επιτέθηκε σεξουαλικά όταν ήταν μαθητές Λυκείου. 

A- A A+

Έτοιμη να καταθέσει εις βάρος του Μπρετ Κάβανο, του υποψηφίου του Ντόναλντ Τραμπ για το Ανώτατο Δικαστήριο, δήλωσε διά του δικηγόρου της η Κριστίν Φορντ. Η καθηγήτρια Ψυχολογίας δέχτηκε να καταθέσει την επόμενη εβδομάδα ενώπιον των Αμερικανών γερουσιαστών ότι ο συντηρητικός δικαστής, «τύφλα στο μεθύσι» της επιτέθηκε σεξουαλικά όταν ήταν μαθητές Λυκείου. Θα το κάνει όμως με τους δικούς της όρους.

Η 51 ετών σήμερα καθηγήτρια έσπασε τη σιωπή της έπειτα από αρκετές μέρες πιέσεων. Μόλις χθες, ο Αμερικανός πρόεδρος εξέφρασε για πολλοστή φορά τη στήριξή του στον Κάβανο, αμφισβητώντας εμμέσως πλην σαφώς τα λεγόμενα της Φορντ. Το ίδιο βεβαίως κάνει και ο ίδιος ο Κάβανο, η εκλογή του οποίου έχει μετατραπεί σε πεδίο σφοδρής αντιπαράθεσης.

Πρώτος και βασικός όρος που έθεσε η Φορντ είναι να μην καταθέσει τη Δευτέρα – καθώς δεν μπορεί και είναι μία ημερομηνία που ορίστηκε «αυθαίρετα» - αλλά μία άλλη μέρα εντός της επόμενης εβδομάδας. Δεύτερον και πιο σημαντικό, η Φορντ ζητεί μία «δίκαιη» ακρόαση και επαναλαμβάνει την «προτίμησή της» για μία έρευνα του FBI πριν από την ακρόαση. Τέλος, ζητεί εγγυήσεις για την ασφάλειά της. «Από τη στιγμή που αποκαλύφτηκε η ταυτότητά της, η κυρία Φορντ δέχεται απειλές για τη ζωή τη δική της και της οικογένειάς της», τόνισε ο δικηγόρος της.

Η Φορντ, η οποία επί χρόνια δεν είχε αποκαλύψει τίποτα για την ιστορία του 1982, μίλησε για πρώτη φορά ανώνυμα το καλοκαίρι, όταν το όνομα του Κάβανο άρχισε να κυκλοφορεί ως πιθανού υποψηφίου για το Ανώτατο Δικαστήριο. Την Κυριακή, αποκάλυψε την ταυτότητά της παραχωρώντας συνέντευξη στην «Washington Post».

naftemporiki.gr

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή