Βραζιλία: Στους 26 οι τραυματίες από τις συγκρούσεις αστυνομίας, αγροτών

Τετάρτη, 07 Ιουνίου 2006 08:12
A- A A+

Τουλάχιστον 26 είναι οι τραυματίες -αρκετοί σοβαρά- από τις σφοδρές συγκρούσεις ανάμεσα σε περίπου 1.200 άκληρους αγρότες και 500 αστυνομικούς που διατάχθηκαν να αποκαταστήσουν στις αίθουσες του κοινοβουλίου, της Βραζιλίας, ανέφεραν οι αρχές. Ανάμεσα στους τραυματίες φέρεται να βρίσκεται και ο επικεφαλής του σώματος φρούρησης της βουλής, με σοβαρά τραύματα στο κεφάλι.

Η αστυνομία προέβη σε τουλάχιστον 400 συλλήψεις, περιλαμβανομένου και του ηγετικού στελέχους του αγροτικού κινήματος Μπρούνο Μαρανιάου.

Τα επεισόδια ξέσπασαν όταν διαδηλωτές του Κινήματος για την Απελευθέρωση των ¶κληρων Αγροτών (MLST) επιχείρησαν να εισέλθουν σ’αυτή για να επιδώσουν κείμενο με τα αιτήματά τους στους βουλευτές αλλά απωθήθηκαν βίαια από τους φρουρούς.

Οι αγρότες αξιώνουν περισσότερα κεφάλαια, τροποποίηση ενός νόμου ο οποίος απαγορεύει την κατάληψη γης από άκληρους αγρότες, και ταχύτερη προώθηση της νομοθεσίας για την αναδιανομή της καλλιεργήσιμης γης από το κράτος.

Στην αγροτική μεταρρύθμιση αντιτίθενται σθεναρά οι γαιοκτήμονες, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι η κυβέρνηση δεν προστατεύει τις ιδιοκτησίες τους έναντι των καταληψιών και ασκούν επίσης πιέσεις στην κυβέρνηση.

¶κληροι αγρότες και εργάτες, που παραδοσιακά στηρίζουν το κυβερνών Εργατικό Κόμμα (PT), ασκούν σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση για τις καθυστερήσεις στην υλοποίηση των προεκλογικών της υποσχέσεων για αγροτική μεταρρύθμιση. Πολλές ομάδες άκληρων αγροτών κατέλαβαν αγροκτήματα και κτηνοτροφικές μονάδες νωρίτερα εφέτος.

ΠΗΓΗ: Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή