ΗΠΑ: Εκλάπησαν προσωπικά δεδομένα 2,2 εκατ. ανθρώπων

Τετάρτη, 07 Ιουνίου 2006 09:21
A- A A+

Τα προσωπικά δεδομένα περίπου 2,2 εκατ. στελεχών της εθνοφρουράς και εφέδρων των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ, εκπλάπησαν τον Μάιο, από την κατοικία ενός κυβερνητικού υπαλλήλου, ανέφεραν αμερικανοί αξιωματούχοι, παραδεχόμενοι ότι υπάρχει κίνδυνος αντιποίησης ταυτότητας σε βάρος σχεδόν του συνόλου του εν ενεργεία αμερικανικού στρατιωτικού προσωπικού.

Το υλικό που εκλάπη ήταν αποθηκευμένο σε έναν φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή και έναν σκληρό δίσκο και μπορεί να περιλαμβάνει ονόματα, αριθμούς κοινωνικής ασφάλισης και ημερομηνίες γέννησης των εν ενεργεία στρατιωτικών. Θεωρείται βέβαιο ότι περιείχε αντίσχοιχα προσωπικά δεδομένα 26,5 εκατ. βετεράνων των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ.

Πολιτικοί και εκπρόσωποι τω βετεράνων εξέφρασαν έντονη ανησυχία για το γεγονός ότι η κυβέρνηση απέτυχε να προστατεύσει τα δεδομένα αυτά, που εάν πέσουν σε λάθος χέρια μπορεί να οδηγήσουν σε αντιποίηση ταυτότητας, απάτες με πιστωτικές κάρτες και άλλα εγκλήματα.

Οι υπηρεσίες ασφαλείας των ΗΠΑ ανέφεραν ότι δεν έχει σημειωθεί κανένα επεισόδιο με τα κλεμμένα προσωπικά δεδομένα μέχρι στιγμής.

ΠΗΓΗ: Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή