Ινδονησία: Στους 15.000 οι άνθρωποι που απομακρύνθηκαν από το ηφαίστειο

Τετάρτη, 07 Ιουνίου 2006 09:34
A- A A+

Περισσότερους από 15.000 χωρικούς έχουν απομακρύνει οι ινδονησιακές αρχές από τις παρυφές του ηφαιστείου Μεράπι, καθώς εκφράζονται φόβοι ότι θα ακολουθήσει ισχυρή έκρηξη.

Συνολικά, 15.368 χωρικοί από 14 περιοχές απομακρύνθηκαν από τις εστίες τους και φιλοξενούνται σε ειδικούς καταυλισμούς, δήλωσε εκπρόσωπος των αρχών.

«Συνεχίζουμε τις προσπάθειες εκκένωσης της περιοχής», τόνισε ο εκπρόσωπος και πρόσθεσε ότι άλλοι 11.000 κάτοικοι αναμένεται επίσης να εγκαταλείψουν τις εστίες τους. «Εκείνοι που θα παραμείνουν στην επικίνδυνη ζώνη θα είναι αυτοί που θα ξέρουν τι θά κάνουν σε περίπτωση έκρηξης του ηφαιστείου», πρόσθεσε.

Οι περισσότεροι κάτοικοι εγκατέλειψαν τις κατοικίες τους για δεύτερη φορά μετά την επαναδραστηριοποίηση του ηφαιστείου, το οποίο χαρακτηρίζεται «απρόβλεπτο» και «επικίνδυνο» από τους ηφαιστειολόγους.

Η πιο πολύνεκρη έκρηξη του ηφαστείου Μεράπι ("βουνό της φωτιάς") είχε σημειωθεί το 1930, όταν είχαν χάσει την ζωή τους 1.370 άνθρωποι. Τουλάχιστον 66 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους από την έκρηξη του ηφαιστείου το 1994.

ΠΗΓΗ: Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή