Εβδομάδα «πράσινης» μόδας στο Μιλάνο

Παρασκευή, 21 Σεπτεμβρίου 2018 07:44
REUTERS/STEFANO RELLANDINI
A- A A+

Τις νέες τους κολεξιόν για την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2019 παρουσιάζουν διάσημοι οίκοι μόδας στο Μιλάνο, στο πλαίσιο μιας εβδομάδας «πράσινης» μόδας, με το βλέμμα στο περιβάλλον και την αειφορία.

Ακολουθώντας τα χνάρια της εβδομάδας μόδας της Νέας Υόρκης και του Λονδίνου και εν όψει εκείνης του Παρισιού, το Μιλάνο θα παρουσιάσει νέες δημιουργίες, μεταξύ άλλων από τους οίκους Dolce & Gabbana, Prada, Versace, Cavalli, Armani και Fendi.

Στο επίκεντρο της εβδομάδας μόδας, θα βρεθεί η αειφόρος ανάπτυξη και ο σεβασμός προς το περιβάλλον, σύμφωνα με τον ιστότοπο The Local.

REUTERS/STEFANO RELLANDINI

Η διοργανώτρια αρχή, το Εμπορικό Επιμελητήριο Μόδας της Ιταλίας, προωθεί την «πράσινη» μόδα μέσα από τη διοργάνωση των Green Carpet Fashion Awards, που θα αναδείξει τους πιο φιλικούς προς το περιβάλλον οίκους μόδας.

Η εβδομάδα «πράσινης» μόδας του Μιλάνου έρχεται σε συνέχεια μιας σειράς πρωτοβουλιών από διάσημους οίκους, οι οποίοι υπό την πίεση των καταναλωτών που απαιτούν πιο φιλικές προς το περιβάλλον λύσεις, προχωρούν σε αλλαγές των μοντέλων τους, αναθεωρώντας τις μεθόδους τους και εγκαταλείποντας πρακτικές δεκαετιών, με στόχο να περιορίσουν το περιβαλλοντικό τους αποτύπωμα.

REUTERS/STEFANO RELLANDINI

Στο «άρμα» των επιχειρήσεων που προσπαθούν να έχουν μια πιο ουσιαστική συμμετοχή στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής προστέθηκε και η Burberry, η οποία πρόσφατα ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει να χρησιμοποιεί πραγματική γούνα στα προϊόντα της στο εξής, ενώ θα βάλει τέλος και στην πρακτική της καύσης των προϊόντων που δεν έχουν πωληθεί.

Εξάλλου, τα τελευταία χρόνια, δεν είναι λίγοι οι οίκοι μόδας που εγκαταλείπουν τη γούνα, επιλέγοντας άλλα υλικά. Σύμφωνα με τη Vogue, μεταξύ άλλων, έχουν ανακοινώσει πως αφήνουν στην άκρη τη γούνα οι οίκοι Burberry, John Galliano, DKNY, Versace, Michael Kors, Gucci, Armani, Tommy Hilfiger, Stella McCartney, Vivienne Westwood, Ralph Lauren, Calvin Klein.

REUTERS/STEFANO RELLANDINI

Ακολουθώντας αυτήν την τάση, η εβδομάδα μόδας του Λονδίνου είπε φέτος αντίο στη γούνα, για πρώτη φόρα στα 35 χρόνια του θεσμού.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή