Ν.Δ.: Επιχείρηση πλήρους κομματικοποίησης της Δημόσιας Διοίκησης από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

Τετάρτη, 19 Σεπτεμβρίου 2018 15:59
UPD:16:01
Eurokinissi/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
A- A A+

Επίκαιρη επερώτηση στη Βουλή κατέθεσαν σήμερα 30 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, στην οποία επισημαίνουν την «επιχείρηση πλήρους κομματικοποίησης της Δημόσιας Διοίκησης από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ».

Σε δήλωσή του, ο τομεάρχης Διοικητικής Ανασυγκρότησης της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Γιώργος Γεωργαντάς, εκφράζει την ελπίδα ότι η νέα υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης δε θα ακολουθήσει την πρακτική της προκατόχου της και θα δώσει στη Βουλή συγκεκριμένες απαντήσεις «στα κρίσιμα ερωτήματα που θέτουμε. Συγκεκριμένα:
 
1. Γιατί εδώ και πέντε μήνες η κυβέρνηση δεν αποκαλύπτει τα ονόματα των τεσσάρων υπουργών που ζήτησαν και πήραν από το ΑΣΕΠ τα στοιχεία από τους φακέλους των υποψηφίων διοικητικών και τομεακών γραμματέων; Γιατί κρύβεται και δεν δίνει εξηγήσεις για μια διαδικασία διαβλητή και έωλη, τόσο νομικά όσο και ηθικά, η οποία μάλιστα ήδη αποτελεί και αντικείμενο ποινικής αξιολόγησης από τη Δικαιοσύνη;

2. Πόσους ακόμα φίλους και συγγενείς προτίθεται να διορίσει σε θέσεις ευθύνης, πριν αποφασίσει την ουσιαστική λειτουργία του Μητρώου Επιτελικών Στελεχών του Δημοσίου που καθυστερεί από τον Οκτώβριο του 2016;» καταλήγει ο κ. Γεωργαντάς.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή