Τρεις οι μνηστήρες της Ο.Α. - Κατέθεσαν προσφορές

Δευτέρα, 14 Μαΐου 2001 20:33
UPD:20:47
A- A A+

Οι δεσμευτικές προσφορές των ενδιαφερόμενων επενδυτών για την αγορά πλειοψηφικού πακέτου της Ολυμπιακής Αεροπορίας υποβλήθηκαν σήμερα το απόγευμα στα γραφεία του χρηματοπιστωτικού οργανισμού και συμβούλου του Δημοσίου για την ιδιωτικοποίηση, Credit Suisse First Boston.

Στο Λονδίνο λίγο πριν από τις 5 μ.μ., oπότε έληξε η προθεσμία κατάθεσης δεσμευτικών προσφορών, η εταιρεία AXON του επιχειρηματία Θωμά Λιακουνάκου και ο εφοπλιστής Σταμάτης Ρέστης υπέβαλαν τους φακέλους τους με την οικονομική προσφορά και το επιχειρησιακό σχέδιο για την επόμενη πενταετία.

Οι Κυπριακές Αερογραμμές κατέθεσαν τελικά προσφορά υπό όρους και για τμήμα μόνον του προσφερόμενου «πακέτου» της Ο.Α., γεγονός που τελικώς, φαίνεται ότι θα θέσει την εταιρεία εκτός διαδικασίας.

Η τέταρτη ενδιαφερόμενη, η αυστραλιανή Integrated Airlines Solutions, ζήτησε αναβολή. Το αίτημά της ωστόσο δεν ικανοποιήθηκε.

Ο σύμβουλος της κυβέρνησης θα πρέπει να προτείνει τη βέλτιστη προσφορά μέχρι τις 24-25 Μαΐου με βάση τους όρους της σχετικής προκήρυξης και στη συνέχεια θα αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις για τα επιμέρους θέματα που παραμένουν ανοιχτά μέχρι σήμερα.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή