«Ύμνοι» CNN για την Πάτμο

Πέμπτη, 20 Σεπτεμβρίου 2018 07:58
UPD:07:58
SHUTTERSTOCK

Το μοναστήρι του Αγ. Ιωάννη του Θεολόγου στην Πάτμο.

A- A A+

Τις ομορφιές της Πάτμου εξυμνεί σε δημοσίευμά του το CNN, τονίζοντας πως «μπορεί να μοιάζει με έναν τυπικό, καλοκαιρινό προορισμό στην Ελλάδα, σίγουρα όμως δεν είναι. Είναι το μέρος από όπου ξεκίνησε το τέλος του κόσμου».

Το CNN παρατηρεί ότι η Πάτμος είναι το νησί που ενέπνευσε τον Άγιο Ιωάννη τον Θεολόγο να γράψει την Αποκάλυψη, ένα από τα βιβλία της Καινής Διαθήκης.

Το αμερικανικό δίκτυο αναφέρεται στο Σπήλαιο της Αποκάλυψης που έχει διαμορφωθεί σε λατρευτικό χώρο, αλλά και στον Ναό του Αγίου Ιωάννη, στη Χώρα του νησιού, το οποίο χτίστηκε το 1088 από τον Όσιο Χριστόδουλο, διατηρώντας ακόμη πολλές από τις αρχικές δομές του.

Το CNN στέκεται στο μουσείο και τη βιβλιοθήκη του Μοναστηριού, όπου φιλοξενούνται περίπου 1.200 χειρόγραφα. Όπως σημειώνει το δίκτυο, το Σπήλαιο και το Μοναστήρι είναι τα σημαντικότερα αξιοθέατα της Πάτμου, όχι όμως και οι μοναδικοί λόγοι για να επισκεφθεί κάποιος το νησί.

Στο δημοσίευμα γίνεται λόγος για τις ομορφιές της Χώρας, αλλά και για τις παραλίες του νησιού, μεταξύ των οποίων η Λάμπη με τα πολύχρωμα βότσαλα στο βόρειο άκρο του νησιού και η Πέτρα, όπου δεσπόζει ο Βράχος της Καλλικατσού. Σύμφωνα με τον θρύλο, ο βράχος προέκυψε από την κατάρα μιας μητέρας που απαγόρευσε στην κόρη της να βουτήξει στα νερά, λέγοντας της «αν πας, πέτρα να γίνεις», με την τελευταία ωστόσο να την παρακούει. Το CNN στέκεται και στο όμορφο ψαροχώρι του Γροίκου.

Το CNN σημειώνει εξάλλου ότι η Πάτμος είναι το βορειότερο νησί των Δωδεκανήσων και δεν έχει αεροδρόμιο, ωστόσο μαγνητίζει διάσημες προσωπικότητες από όλον τον κόσμο -μεταξύ των οποίων ο Τζόρτζιο Αρμάνι- χάρη στην ηρεμία που αποπνέει.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή