Ρουμανία,Πολωνία, Ισπανία διαψεύδουν την έκθεση του Συμβουλίου της Ευρώπης

Τετάρτη, 07 Ιουνίου 2006 15:00
A- A A+

Ρουμανία, Πολωνία και Ισπανία έσπευσαν σήμερα να διαψεύσουν όσα τους καταλογίζει η έκθεση του Συμβουλίου της Ευρώπης, είτε για μυστικές πτήσεις της CIA μέσω του εναερίου χώρου τους, είτε για μυστικά κέντρα κράτησης υπόπτων τρομοκρατών από τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες στο έδαφός τους http://www.naftemporiki.gr/news/static/06/06/07/1200298.htm .

Η Ρουμανία διέψευσε το περιεχόμενο της έκθεσης του Συμβουλίου της Ευρώπης στην οποία υποστηρίζεται ότι βρέθηκαν στοιχεία για την ύπαρξη κέντρου κράτησης της CIA στην επικράτειά της.

Ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής επιτροπής ελέγχου της ρουμανικής αντικατασκοπείας Ρομέο Ράιτσου δήλωσε ότι η έκθεση βασίζεται σε υποθέσεις και όχι σε στοιχεία. Ο Ράιτσου διευκρίνισε ότι η Ρουμανία ενέκρινε την υπερπτήση ή την προσγείωση των στρατιωτικών αεροπλάνων, στη βάση των σχετικών συμφωνιών με τις Ηνωμένες Πολιτείες και το ΝΑΤΟ.

«Αυτές οι κατηγορίες είναι συκοφαντικές...Δεν βασίζονται σε γεγονότα και αυτό είναι το μόνο που γνωρίζω και το μόνο που έχω να πω», δήλωσε από την πλευρά του ο πολωνός πρωθυπουργός Μαρτσινκίεβιτς, κληθείς να σχολιάσει την έκθεση.

Στη Μαδρίτη ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών απέρριψε κατηγορηματικά τα συμπεράσματα της έκθεσης Μάρτι: «Απορρίπτουμε με έντονο και κατηγορηματικό τρόπο τα συμπεράσματα της έκθεσης (...). Η Ισπανία δεν μετέσχε επ' ουδενί τρόπω, ενεργό ή παθητικό, σε επιχειρήσεις μεταφοράς κρατουμένων».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή