Τραμπ για Γιούνκερ: Είναι ένα σκληρό καρύδι

Τετάρτη, 19 Σεπτεμβρίου 2018 00:20
UPD:00:44
REUTERS/JOSHUA ROBERTS
A- A A+

Τις διαπραγματευτικές ικανότητες του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ εξήρε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, χαρακτηρίζοντάς τον μάλιστα ως «ένα σκληρό καρύδι».

«Είναι πολύ καλός άνθρωπος, αλλά είναι σκληρός, είναι πονηρός(…) Ο τύπος, με τον οποίο μου αρέσει να διαπραγματεύομαι» τόνισε, χαρακτηριστικά, στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε με τον πρόεδρο της Πολωνίας, Αντρέι Ντούντα.

«Ένας πραγματικά σκληρός τύπος» επέμεινε, προτού περιγράψει το πώς εξανάγκασε τον Γιούνκερ να «κάτσει» στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για το ζήτημα των εμπορικών δασμών.

Εξήγησε χαρακτηριστικά: «Είπα, εντάξει, δεν χρειάζεται να επανα-διαπραγματευτούμε, θα επιβάλλουμε δασμούς σε εκατομμύρια αυτοκίνητα που στέλνετε στις ΗΠΑ. Αποτέλεσμα; Έφτασε στο γραφείο μου υπερβολικά γρήγορα από την Ευρώπη. Ειλικρινά, δεν ήξερα ότι είχαν τόσο γρήγορα αεροπλάνα».

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Ιούλιο, Γιούνκερ και Τραμπ συμφώνησαν στην έναρξη διμερών διαπραγματεύσεων, με τελικό στόχο τη σταδιακή κατάργηση όλων των δασμών στις διμερείς εμπορικές επαφές.

Μάλιστα, οι δύο πλευρές δεσμεύτηκαν ότι δεν θα προχωρήσουν στην επιβολή νέων δασμών, ενόσω βρίσκονται σε εξέλιξη οι διμερείς εμπορικές διαβουλεύσεις.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ, AFP

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή