ΣΥΡΙΖΑ: Εντός Οκτωβρίου η λίστα των βασικών υποψηφιοτήτων για τις αυτοδιοικητικές

Τρίτη, 18 Σεπτεμβρίου 2018 23:44
UPD:23:47
INTIME NEWS/ΒΑΡΑΚΛΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
A- A A+

Η αποτίμηση της παρουσίας του Αλέξη Τσίπρα αλλά και του Κυριάκου Μητσοτάκη στην 83η ΔΕΘ, καθώς και ο προγραμματισμός εν όψει των αυτοδιοικητικών και ευρωπαϊκών εκλογών απασχόλησε την τετράωρη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία διεξήχθη υπό την προεδρία του Αλέξη Τσίπρα.

Σύμφωνα με κομματικές πηγές, τις οποίες επικαλείται το ΑΜΠΕ, «το θετικό κλίμα που δημιούργησε η ομιλία του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη ενισχύει τις προσδοκίες των πολιτών, γεγονός το οποίο θέτει το κόμμα και την κυβέρνηση σε εγρήγορση, ώστε τα θετικά στοιχεία να αποτυπωθούν στην καθημερινότητά τους».

Μεταξύ άλλων, σημαντικό κομμάτι της συζήτησης αποτέλεσε «η ανάδειξη με σαφήνεια των διαχωριστικών γραμμών των δυο κομμάτων». Άλλωστε, οι ίδιες πηγές δεν παρέλειψαν να επισημάνουν ότι «οι εξαγγελίες του προέδρου της Ν.Δ. είναι καταστροφικές και για την κοινωνία και για την οικονομία».

Μάλιστα, θεώρησαν θετικό το γεγονός ότι πλέον, «ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ. εισέρχονται σε μια προγραμματική αντιπαράθεση και οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να κρίνουν επί των διαφορετικών σχεδίων τους».

Την Πολιτική Γραμματεία απασχόλησε επιπλέον, η συνολική πορεία και ο σχεδιασμός εν όψει των ευρωπαϊκών και αυτοδιοικητικών εκλογών, ενώ συμφωνήθηκε η εκλογή των νέων μελών της Π.Γ. να πραγματοποιηθεί στις 5 και 6 Οκτωβρίου.

Οι ίδιες πηγές διαμήνυσαν, επίσης, ότι το μεγάλο στοίχημα για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι «η ανάκαμψη, η επανασυσπείρωση και η ανασυγκρότηση του». Ειδικά μάλιστα, για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, «ο ΣΥΡΙΖΑ επιθυμεί έως το τέλος Οκτωβρίου να είναι έτοιμος ο βασικός κορμός των υποψηφίων».

Όσον αφορά τις ευρωεκλογές, αναλύθηκαν οι ευρωπαϊκές εξελίξεις και εκτιμήθηκε πως ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να παίξει ένα ρόλο καταλύτη σε ευρύτερες προοδευτικές συγκλίσεις, μεταξύ των Πρασίνων, των Οικολόγων αλλά και ενός κομματιού της Σοσιαλδημοκρατίας.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή