Ιδρυμα Ωνάση: Εως 22/6 αιτήσεις για τα σεμινάρια Βιολογίας, Πληροφορικής

Τετάρτη, 07 Ιουνίου 2006 17:58
A- A A+

Το Κοινωφελές Ιδρυμα Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης, σε συνεργασία με το Ιδρυμα Τεχνολογίας και Ερευνας (ΙΤΕ), διοργανώνει και φέτος δύο κύκλους σεμιναριακών διαλέξεων, αφιερωμένους στην Βιολογία και την Πληροφορική. Στόχος των Διαλέξεων, που διοργανώνονται σε ετήσια βάση από το 2001, είναι η περαιτέρω εκπαίδευση και προώθηση νέων ταλαντούχων Ελλήνων και άλλων Ευρωπαίων επιστημόνων, ερευνητών, μεταπτυχιακών και τελειόφοιτων φοιτητών.

Οι διαλέξεις θα λάβουν χώρα στις εγκαταστάσεις του ΙΤΕ στο Ηράκλειο Κρήτης τον Ιούλιο 2006.

Ο κύκλος Βιολογίας (17- 21 Ιουλίου 2006) έχει ως θέμα «Brain Plasticity: From Molecules to Behaviour» και κεντρικός ομιλητής θα είναι ο Νομπελίστας Καθηγητής του Πανεπιστήμιου Columbia κ. Eric R. Kandel (Βραβείο Νόμπελ Ιατρικής 2000).

Ο κύκλος Πληροφορικής (24-28 Ιουλίου 2006) έχει ως θέμα «Robots Intelligently Interacting With People» και κεντρικός ομιλητής θα είναι ο ιδρυτής του Ινστιτούτου Ρομποτικής στο Πανεπιστήμιο Carnegie Mellon Καθηγητής κ. Takeo Kanade.

Το Ιδρυμα Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης παρέχει κάλυψη των εξόδων μετακίνησης και παραμονής στο Ηράκλειο Κρήτης σε 50 Ελληνες φοιτητές (μεταπτυχιακούς και τελειόφοιτους) και σε 20 φοιτητές από άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Η επιλογή των φοιτητών γίνεται με βάση τις ακαδημαϊκές τους επιδόσεις.

Αιτήσεις συμμετοχής υποβάλλονται μέχρι 22 Ιουνίου (Βιολογία και Πληροφορική) στον πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής κ. Γιάννη Παπαμαστοράκη, στη διεύθυνση http://www.forth.gr/onassis/ , όπου παρέχονται και όλες οι σχετικές πληροφορίες.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή