Μήνυση στον Μασκ από Βρετανό σπηλαιοδύτη

Δευτέρα, 17 Σεπτεμβρίου 2018 22:30
UPD:22:33
REUTERS/Toru Hanai
A- A A+

Εναντίον του Έλον Μασκ προσέφυγε ένας Βρετανός σπηλαιοδύτης, ο οποίος είχε κατηγορηθεί από τον επικεφαλής της Tesla Motor ως «παιδεραστής».

Ο Βέρνον Άνσγουορθ συμμετείχε στην ομάδα διάσωσης των 12 Ταϊλανδών παιδιών από πλημμυρισμένο σπήλαιο της ασιατικής χώρας, τον περασμένο Ιούλιο.

Ο Μασκ, σύμφωνα με τον καταγγέλλοντα, χαρακτήρισε τον σπηλαιοδύτη ως «βιαστή παιδιών», με αποτέλεσμα ο τελευταίος να ζητήσει αποζημίωση, ύψους 75.000 δολαρίων.

«Η επιρροή και ο πλούτος του Μασκ δεν μπορούν να μετατρέψουν τα ψέματά του σε αλήθειες, ούτε να τον προστατεύσουν απέναντι στον νόμο» τόνισε ο δικηγόρος του Άνσγουορθ.

Οι δύο άνδρες «συγκρούστηκαν» δημοσίως, με αφορμή το μίνι υποβρύχιο του ιδιοκτήτη της Tesla, το οποίο επρόκειτο να σταλεί στην Ταϊλάνδη για να συνδράμει στη διάσωση των παγιδευμένων παιδιών.

Ο Άνσγουορθ, ωστόσο, είχε ισχυριστεί πως αποτελεί ένα απλό διαφημιστικό κόλπο και πως το υποβρύχιο δεν είχε καμία πιθανότητα να λειτουργήσει. Είχε αναφέρει μάλιστα, ότι ο Μασκ θα έπρεπε «να το βάλει εκεί που πονάει».

Ο επικεφαλής της Tesla απάντησε με μια σειρά αναρτήσεων στο Twitter, κατηγορώντας μεταξύ άλλων τον Άνσγουορθ για παιδεραστία.

Μολονότι αργότερα, διέγραψε τα μηνύματα και του ζήτησε συγγνώμη, επανήλθε πρόσφατα, ισχυριζόμενος ότι ο Βρετανός σπηλαιοδύτης είναι «βιαστής παιδιών».

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Reuters, ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή