Κυρ. Μητσοτάκης: Μόνο με εκλογές ανατρέπεται η συμφωνία των Πρεσπών

Κυριακή, 16 Σεπτεμβρίου 2018 16:28
UPD:17:23
INTIME NEWS/ΠΑΠΑΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Αναφερόμενος στη στάση του κυβερνητικού εταίρου και υπυργού Εθνικής Άμυνας στο ζήτημα, ο κ. Μητσοτάκης τον χαρακτήρισε «τζάμπα μάγκα», καθώς «λέει ότι δεν θα στηρίξει τη συμφωνία αλλά εξακολουθεί να παρέχει στήριξη στην κυβέρνηση που θα φέρει τη συμφωνία στη Βουλή».

A- A A+

«Η Ν.Δ. δεν θα κυρώσει την συμφωνία για το Σκοπιανό», επανέλαβε για ακόμη μία φορά ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης, τονίζοντας ότι «η κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών παράγει αποτελέσματα που είναι πολύ δύσκολα αναστρέψιμα. Αυτό μόνο με εκλογές μπορεί να αποτραπεί».

Αναφερόμενος στη στάση του κυβερνητικού εταίρου και υπουργού Εθνικής Άμυνας στο ζήτημα, ο κ. Μητσοτάκης τον χαρακτήρισε «τζάμπα μάγκα», καθώς «λέει ότι δεν θα στηρίξει τη συμφωνία αλλά εξακολουθεί να παρέχει στήριξη στην κυβέρνηση που θα φέρει τη συμφωνία στη Βουλή».

Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε επίσης ότι «ο λόγος που οι σύμμαχοί μας στο εξωτερικό θέλουν να υπερψηφιστεί η συμφωνία στα Σκόπια, είναι γιατί εξυπηρετούνται οι στρατηγικοί τους στόχοι».

«Η βασική αδυναμία της συμφωνίας με τα Σκόπια είναι η μακεδονική γλώσσα και ταυτότητα. Εάν υπάρξει επαναδιαπραγμάτευση, δεν θα μπορώ να το κάνω αυτό δεκτό ως πρωθυπουργός», πρόσθεσε.

Αναφορικά για το αν είναι υπέρ μιας σύνθετης ονομασίας και αν θα έβγαζε τον όρο «Μακεδονία» είπε ότι «κανείς Ελληνας δεν θα ήθελε τον όρο Μακεδονία, αλλά θέλω να είμαι ρεαλιστής. Αν και δεν μου αρέσει καθόλου, το βασικό πρόβλημα είναι στη γλώσσα και στην εθνότητα αλλά την επόμενη ημέρα εάν δεν κυρωθεί η συμφωνία, η μεγάλη μάχη θα πρέπει να δοθεί για αυτά τα ζητήματα. Το όνομα θα ξεχαστεί πολύ γρήγορα και από τη στιγμή που αναγνωρίζεται η γλώσσα και η εθνότητα είναι θέμα χρόνου να αποκαλείται η χώρα απλά "Μακεδονία"».

naftemporiki.gr

 

 

 

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή