Την προκήρυξη του Επαναστατικού Αγώνα δημοσίευσε «Το Ποντίκι»

Πέμπτη, 08 Ιουνίου 2006 10:42
A- A A+

Η οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας» ανέλαβε με 11σέλιδη προκήρυξη της, που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα «Το Ποντίκι», την ευθύνη της επίθεσης στον Γ. Βουλγαράκη. Με την προκήρυξη αυτή ο Επαναστατικός Αγώνας (ΕΑ) προαναγγέλλει κι άλλα χτυπήματα εναντίον πολιτικών και οικονομικών στόχων.

Στον πρόλογο της προκήρυξης αναφέρεται ότι «ο Επαναστατικός Αγώνας αναλαμβάνει την ευθύνη με τηλεχειριζόμενο μηχανισμό για την απόπειρα εκτέλεσης κατά του πρώην υπουργού Δημόσιας Τάξης και νυν υπουργού Πολιτισμού Γιώργου Βουλγαράκη, ενός από τα πιο σημαντικά μέλη του κυβερνώντος κόμματος της Νέας Δημοκρατίας, στενού συνεργάτη του πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή και θερμού υποστηρικτή της Νέας Τάξης».

Η οργάνωση λέει πως αποφάσισε να χτυπήσει τον Γ. Βουλγαράκη γιατί «κατά τη διάρκεια της θητείας του το ελληνικό κράτος αναβαθμίστηκε στον τομέα της καθεστωτικής ασφάλειας - σε αυτό έπαιξε καταλυτικό ρόλο η διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων- και γιατί ως προϊστάμενος των αρχών ασφαλείας έχει ευθύνες για εγκλήματα κατά των λαών, κατά των λαϊκών δικαιωμάτων και ελευθεριών, όπως είναι οι τηλεφωνικές υποκλοπές και οι απαγωγές των Πακιστανών μεταναστών εργαζομένων».

Οσον αφορά τα «μελλοντικά» χτυπήματα οι συντάκτες της προκήρυξης αναφέρουν: «Κι αν αποτύχαμε τώρα λόγω μιας άτυχης συγκυρίας, δεν σημαίνει ότι θα αποτύχουμε την επόμενη φορά που θα επιλέξουμε να χτυπήσουμε κάποιο κάθαρμα της πολιτικής ή οικονομικής εξουσίας». Η οργάνωση επιτίθεται φραστικά εκτός του Γ. Βουλγαράκη και κατά του πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή, της Ντόρας Μπακογιάννη και του Β. Μεϊμαράκη, υπό το πρίσμα της ελληνικής ενσωμάτωσης στη «νεοφιλελεύθερη παγκοσμιοποίηση».

Για το θέμα των απαγωγών των Πακιστανών ο ΕΑ λέει ότι «η στάση του ΠΑΣΟΚ υπήρξε συνεπής ως προς την πολιτική κατεύθυνση των σοσιαλφιλελεύθερων στον «αντιτρομοκρατικό» πόλεμο, αφού δήλωσε πως «συναινεί στις διεθνείς συνεργασίες για την πάταξη της τρομοκρατίας» και πως στόχος του είναι «ο έλεγχος της κυβέρνησης ως προς τους χειρισμούς της προκειμένου να μην γίνει λάθος».

Για το θέμα των υποκλοπών αναφέρεται: «Τόσο η συγκεκριμένη υπόθεση τηλεφωνικών υποκλοπών που βγήκε στη δημοσιότητα όσο κι άλλες υποθέσεις που μένουν αδημοσιοποίητες (?), καθιστούν ολοφάνερο ακόμα και στους πιο αφελείς πως οι αμερικανικές, και όχι μόνο, κρατικές υπηρεσίες ασφαλείας βρίσκονται πλέον μόνιμα σε ανοιχτή γραμμή με την ζωή στην Ελλάδα και καταγράφουν τα στοιχεία αυτά που θεωρούν αξιοποιήσιμα για την «αντιτρομοκρατική» τους πολιτική».

Στον επίλογο οι συντάκτες της προκήρυξης του Επαναστατικού Αγώνα γράφουν : «Η ανάπτυξη ενός επαναστατικού κινήματος και αντάρτικού στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ και η σύνδεση του με τα απελευθερωτικά κινήματα, αντικαπιταλιστικά και αντιιμπεριλιαστικά στον υπόλοιπο κόσμο είναι προϋπόθεση για την παγκόσμια ανατροπή του καπιταλισμού».

ΠΗΓΗ: Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή