Πόλο: Η Κροατία έβαλε σε μπελάδες την Εθνική Ανδρών

Παρασκευή, 14 Σεπτεμβρίου 2018 23:00
UPD:23:02
koe.org.gr
A- A A+

Mία έκπληξη στα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ανδρών του Βερολίνου βάζει σε κίνδυνο την πρόκριση της Εθνικής Ανδρών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα υγρού στίβου του 2019, στη Γκουανγκζού της Νότιας Κορέας.

Η Αυστραλία νίκησε 9-8 την Κροατία, την άφησε εκτός της τετράδας που παίρνει το εισιτήριο για τη διοργάνωση κι αυτό είναι αρνητικό για την Ελλάδα, αφού οι Κροάτες παίρνουν την πρόκριση μέσω του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, που έγινε τον Ιούλιο στη Βαρκελόνη και αφήνουν, αυτή τη στιγμή, εκτός την ελληνική ομάδα, η οποία ήταν πέμπτη.

Η πρόκριση στα ημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου της πρωταθλήτριας Ευρώπης Σερβίας και της Ουγγαρίας διατηρεί τις ελληνικές ελπίδες για συμμετοχή στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Αυτό θα συμβεί αν η Κροατία πάρει έστω και την πέμπτη θέση μετά τους αγώνες κατάταξης στο Βερολίνο.

Σε αυτή την περίπτωση θα πάρει το τέταρτο εισιτήριο που αφήνουν ελεύθερο οι Μαγυάροι, οπότε θα μείνει μία κενή θέση από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, την οποία θα πάρει η Εθνική.

Αν όμως η Κροατία μείνει από την έκτη θέση και κάτω, τότε θα πάρει την πρόκριση μέσω Ευρώπης και η Ελλάδα θα περιμένει «καραμπόλα» (απόσυρση ομάδας ή να μη δηλώσει συμμετοχή η Νέα Ζηλανδία, που πλέον παίρνει το εισιτήριο της Ωκεανίας, αφού η Αυστραλία προκρίνεται μέσω Παγκοσμίου Κυπέλλου) για να βρεθεί στη Νότια Κορέα.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις