Κίνα: Διαβεβαιώσεις στον Μαδούρο για παροχή βοήθειας

Παρασκευή, 14 Σεπτεμβρίου 2018 17:40
UPD:18:08
REUTERS/HANDOUT
A- A A+

Πρόθυμη να παράσχει στη Βενεζουέλα όποια βοήθεια μπορεί είναι η Κίνα, όπως τόνισε ο πρωθυπουργός Λι Κετσιάνγκ στον πρόεδρο της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο.

Ο Μαδούρο βρίσκεται στην Κίνα για τετραήμερη επίσκεψη προκειμένου να συζητήσει οικονομικές συμφωνίες καθώς το βυθισμένο στην κρίση μέλος του ΟΠΕΚ προσπαθεί να πείσει τον μεγαλύτερο χρηματοδότη του στην Ασία να χορηγήσει νέα δάνεια.

Ο Λι είπε στον Μαδούρο πως η Κίνα υποστηρίζει τις προσπάθειες της Βενεζουέλας να αναπτύξει την οικονομία της και να βελτιώσει τις συνθήκες ζωής των ανθρώπων, ενώ εξέφρασε την προθυμία της χώρας να εξακολουθήσει την ανάπτυξη επιχειρηματικών και εμπορικών ανταλλαγών.

Παράλληλα, εξέφρασε την ελπίδα η Βενεζουέλα να μπορέσει να παράσχει περισσότερη «υποστήριξη πολιτικής και νομικές εγγυήσεις».

Στο μεταξύ στη συνάντηση που είχε με τον Κινέζο πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ, ο Μαδούρο ευχαρίστησε την Κίνα για την επί μακρόν κατανόηση και την υποστήριξή της.

Από την πλευρά του ο Κινέζος πρόεδρος είπε στον πρόεδρο της Βενεζουέλας πως οι δύο χώρες θα πρέπει να προωθήσουν την αμοιβαία επωφελή συνεργασία για να φέρουν τις σχέσεις τους σε ένα νέο επίπεδο και ότι θα πρέπει να εδραιώσουν την αμοιβαία εμπιστοσύνη.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ, Reuters, AFP, Xinhua

 

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή