Ξεκινά η μεταφορά της λυματολάσπης

Πέμπτη, 08 Ιουνίου 2006 13:21
A- A A+

Σήμερα ή το αργότερο αύριο, ξεκινάει η μεταφορά της λυματολάσπης στη Γερμανία, με τη φόρτωση του πρώτου πλοίου που είναι ήδη αγκυροβολημένο έξω από την Ψυτάλλεια, με τους πρώτους 4.500 τόνους λυματολάσπης.

Αυτό δήλωσε ο υφυπουργός ΠΕΧΩΔΕ Θεμιστοκλής Ξανθόπουλος, απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού του ΚΚΕ, Ελπίδας Παντελάκη.

Όπως ανέφερε ο κ. Ξανθόπουλος, έχει προγραμματιστεί να φύγουν και οι 75.000 τόνοι λυματολάσπης, για αυτό και θα υπάρχει συνεχής ροή πλοίων που θα μεταφέρουν τους ειδικά συσκευασμένους, υδατοστεγείς σάκους.

Ο κ. Ξανθόπουλος παραδέχτηκε ότι η λύση μεταφοράς της λυματολάσπης με πλοία είναι ακριβή, πρόσθεσε ωστόσο, ότι η ΕΥΔΑΠ επεξεργάζεται παράλληλα και άλλη λύση, η οποία θα ανακοινωθεί όταν ωριμάσουν οι συνθήκες.

Ο υφυπουργός ΠΕΧΩΔΕ διαβεβαίωσε ακόμα, ότι τον επόμενο Μάρτιο θα είναι έτοιμο και το εργοστάσιο ξήρανσης στην Ψυτάλλεια, η κατασκευή του οποίου προχωράει με γοργούς ρυθμούς, όπως είπε, και μέσα στο Μάιο θα τεθεί σε πλήρη λειτουργία.

Από την πλευρά της η κ .Παντελάκη έκανε λόγο για απαράδεκτη καθυστέρηση σε ό,τι αφορά την εξεύρεση πολιτικής λύσης, σε ένα θέμα που ταλαιπωρεί χιλιάδες κατοίκους της Αττικής και πρόσθεσε ότι τόσο η κυβέρνηση της ΝΔ όσο και του ΠΑΣΟΚ προηγουμένως, δείχνουν ότι δεν μπορούν να εξασφαλίσουν ούτε τα λύματα της πρωτεύουσας.

ΑΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή