Μπους: «Η ιδεολογία του τρόμου έχασε ένα από τους επιθετικότερους ηγέτες της»

Πέμπτη, 08 Ιουνίου 2006 16:13
A- A A+

Οι αμερικανικές ειδικές δυνάμεις «απέδωσαν δικαιοσύνη» στον Αμπού Μουσάμπ Αλ Ζαρκάουι, δήλωσε χαρακτηριστικά σήμερα ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζορτζ Μπους.

Ο αμερικανός πρόεδρος χαρακτήρισε το θάνατο του ηγέτη της Αλ Κάιντα στο Ιράκ «νίκη στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας» και «αμείλικτο χτύπημα» κατά της Αλ Κάιντα, ωστόσο προειδοποίησε ότι τα βίαια επεισόδια στο Ιράκ θα συνεχιστούν.

Όπως είπε ο πρόεδρος Μπους, η «δύσκολη και αναγκαία» αποστολή στο Ιράκ πρέπει να συνεχιστεί, ενώ αναφέρθηκε στο μακρύ κατάλογο των τρομοκρατικών ενεργειών από την ηγέτη της Αλ Κάϊντα στο Ιράκ, συμπεριλαμβανομένων επιθέσεων με παγιδευμένα αυτοκίνητα, δολοφονιών, εκτελέσεων και επιθέσεων αυτοκτονίας που στοίχισαν την ζωή σε πολλούς Αμερικανούς και χιλιάδες ιρακινούς αμάχους.

Όπως είπε, ο Ζαρκάουι μετέτρεψε το Ιράκ «σε ένα ασφαλές καταφύγιο στο οποίο η Αλ Κάιντα μπορούσε να διεξάγει πόλεμο. Αλλά τώρα ήλθε το τέλος του Ζαρκάουι και αυτός ο βίαιος άνθρωπος δεν θα δολοφονήσει ποτέ πια». «Η ιδεολογία του τρόμου έχασε ένα από τους επιθετικότερους ηγέτες της», υπογράμμισε.

Ο αμερικανός πρόεδρος τόνισε επίσης, πως ο θάνατος του Ζαρκάουι προσφέρει μία ευκαιρία ώστε να «αλλάξει ο ρους του πολέμου» και ανέφερε ότι την άλλη εβδομάδα θα έχει τηλεδιάσκεψη με ιρακινούς ηγέτες, προκειμένου να εκτιμηθεί ο ρόλος των ΗΠΑ στο Ιράκ.

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή