Μπάσκετ: Δύσκολη αποστολή με Σερβία για την Εθνική

Πέμπτη, 13 Σεπτεμβρίου 2018 12:37
UPD:12:41
INTIME SPORTS/INTIMEsports
A- A A+

Τον πιο δύσκολο αγώνα της έως σήμερα στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2019 (Κίνα) δίνει απόψε (21:00) η Εθνική Ανδρών, με αντίπαλο τη Σερβία στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Στην πρεμιέρα του Β΄ προκριματικού γύρου, η Ελλάδα ξεκινά στο 12ο όμιλο, μεταφέροντας 6 νίκες σε ισάριθμους αγώνες από τον α΄ γύρο. Μετά τους «πλάβι», η Ελλάδα θα παίξει με τη Γεωργία του Ηλία Ζούρου (16/9) στην Τιφλίδα, ενώ στις 30 Νοεμβρίου υποδέχεται την επίσης αήττητη στον α΄ προκριματικό γύρο, Γερμανία.

Την πρόκριση στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου εξασφαλίζουν οι τρεις πρώτες ομάδες από τις έξι κάθε ομίλου. Τον όμιλο της Εθνικής συμπληρώνουν το Ισραήλ και η Εσθονία, τις οποίες είχε αντιμετωπίσει η «γαλανόλευκη» στον 1ο γύρο και, βάσει του συστήματος διεξαγωγής, δεν θα ξαναπαίξει μαζί τους.

Οι παίκτες που έχουν κληθεί είναι οι: Θανάσης Αντετοκούνμπο, Βασιλόπουλος, Καλάθης, Λαρεντζάκης, Μάντζαρης, Μαργαρίτης, Μπουρούσης, Μήτογλου, Ντόρσεϊ, Παπαγιάννης, Παπανικολάου, Παπαπέτρου, Πρίντεζης, Σλούκας. Από αυτούς, χθες το βράδυ «κόπηκαν» οι Μαργαρίτης και Λαρεντζάκης.

Η Σερβία μεταφέρει τέσσερις νίκες και δύο ήττες από τον α΄ προκριματικό γύρο, αλλά στην Κρήτη μετέβη με δύο ΝΒΑers, τους Μπογκντάνοβιτς και Μπιέλιτσα.

Ο πάουερ φόργουορντ των Σακραμέντο Κινγκς ήταν αμφίβολος λόγω τραυματισμού στον αυχένα (του τοποθετήθηκε κολάρο), αλλά αισθάνεται καλύτερα και όπως ο ίδιος δήλωσε θα είναι έτοιμος να αγωνιστεί απέναντι στην Ελλάδα.

Ο Σάσα Τζόρτζεβιτς, δεν υπολογίζει τους Τοντόροβιτς, Τεόντοσιτς, Μαριάνοβιτς,  Γιόκιτς,  Μπίρτσεβιτς και Κούζμιτς, ενώ μαζί του έχει και τους, Νέντοβιτς, Μιλοσάβλιεβιτς, Κάλινιτς, Γιόβιτς, Λούτσιτς, Γέλοβατς, Σιμόνοβιτς, Ραντούλιτσα, Μιλουτίνοβ, Μίτσιτς, Αβράμοβιτς, Λούκοβιτς και Τζόκοβιτς.

 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις