Στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου ο Ζάεφ

Πέμπτη, 13 Σεπτεμβρίου 2018 11:12
UPD:11:14
REUTERS/Stoyan Nenov
A- A A+

Στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο θα μιλήσει σήμερα ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ. Στην ομιλία του ο κ. Ζάεφ αναμένεται να επικεντρωθεί στην ανάγκη να διασφαλίσει τη στήριξη της κοινής γνώμης και της αντιπολίτευσης στη χώρα του για την αλλαγή του ονόματος της, καθώς και στα επόμενα βήματα που απαιτούνται για ενδεχόμενη ένταξη της ΠΓΔΜ στην Ε.Ε..

Αργότερα το φθινόπωρο, η Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αναμένεται να ψηφίσει έκθεση που θα αξιολογεί την έκθεση της Επιτροπής για την ΠΓΔΜ που δημοσιεύθηκε νωρίτερα το 2018.

Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι επισκέψεις ξένων αξιωματούχων στη γειτονική χώρα, εν όψει του δημοψηφίσματος που θα διεξαχθεί στις 30 Σεπτεμβρίου.

Ειδικότερα, τα Σκόπια επισκέπτεται σήμερα η Ύπατη Εκπρόσωπος της Ε.Ε. για την Εξωτερική Πολιτική, Φεντερίκα Μογκερίνι, προκειμένου, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση «να συζητήσει τις μελλοντικές σχέσεις και την προοπτική ένταξης της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

Η κ. Μογκερίνι, η οποία είχε χαιρετίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών, αναμένεται να συναντηθεί με τον Ζόραν Ζάεφ, με τον πρόεδρο της ΠΓΔΜ Γκιόργκι Ιβάνοφ, αλλά και με τον αρχηγό του VMRO-DPMNE, Χρίστιαν Μίτσκοσκι.

Στην ΠΓΔΜ αναμένεται σήμερα και ο ο υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Γουές Μίτσελ.

Υπενθυμίζεται πως ήδη έχουν επισκεφθεί τα Σκόπια, τις τελευταίες ημέρες, η Γερμανίδα καγκελάριος, Άγκελα Μέρκελ, ο καγκελάριος της Αυστρίας, Σεμπάστιαν Κουρτς και ο γ.γ. του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή