Θανάσιμοι κυνηγοί και ο αγαπημένος τιμωρός, οι πρωταγωνιστές της εβδομάδας

Πέμπτη, 13 Σεπτεμβρίου 2018 09:20
A- A A+

Γιώργος Σ. Κουλουβάρης
[email protected]

Η επιστροφή των θανάσιμων Κυνηγών στη Γη, οι νέες περιπέτειες ενός αγαπημένου τιμωρού και το δεύτερο μέρος της βιογραφίας του Τσε πλαισιώνονται  από κωμωδίες, κινούμενο σχέδιο, δράμα, σύγχρονο γουέστερν και κλασικό φιλμ νουάρ με Αλέν Ντελόν και Ιβ Μοντάν συνθέτοντας ένα κινηματογραφικό παζλ που δε θα αφήσει ανικανοποίητο κανέναν σινεφίλ.

«Κυνηγός»

Στο ριμέικ της κλασικής περιπέτειας του Άρνολντ Σβαρτζενέγκερ, σε σκηνοθεσία Σέιν Μπλακ, ένα αγόρι προκαλεί κατά λάθος την επιστροφή των Κυνηγών στη Γη, του πιο θανάσιμου είδους στο σύμπαν, το οποίο έχει εξελιχθεί γενετικά. Μια ετερόκλητη ομάδα στρατιωτών με τη συνεργασία μιας καθηγήτριας βιολογίας θα προσπαθήσουν να αποτρέψουν την καταστροφή του ανθρώπινου είδους.

 «The Equalizer 2»

Ο ΜακΚολ βοηθά τους αδύναμους και τους καταπιεσμένους αποδίδοντας δικαιοσύνη,  όταν όμως  το επικίνδυνο παρελθόν του βγει στην επιφάνεια θα έρθει αντιμέτωπος με άρτια εκπαιδευμένους δολοφόνους, τους οποίους για να κατατροπώσει θα χρειαστεί όλες του τις δεξιότητες. Δυναμική επιστροφή του  Ντένζελ Ουάσινγκτον -υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Αντουάν Φουκουά- στον ρόλο του αμείλικτου τιμωρού που αγάπησαν οι σινεφίλ.

 «Τσε: Ο Επαναστάτης»

Στo δεύτερο μέρος της βιογραφίας του Τσε Γκεβάρα από τον Στίβεν Σόντερμπεργκ, αμέσως μετά την κουβανική επανάσταση ο Τσε οργανώνει αντάρτικο στα βουνά της Βολιβίας με στόχο το ξέσπασμα μιας μεγάλης επανάστασης στη Λατινική Αμερική, μια προσπάθεια η οποία θα τον φέρει στα όριά του. Ένας ανταρτοπόλεμος ξεκινά, που καταλήγει σε αποτυχία και τον οδηγεί σε θάνατο.

«Ο Κατάσκοπος που με Παράτησε»

Μίλα Κούνις και Κέιτ ΜακΚίνον πρωταγωνιστούν στην κωμωδία δράσης της Σουζάνα Φόγκελ. Δύο κολλητές φίλες θα βρεθούν απρόσμενα μπλεγμένες σε μια διεθνή κατασκοπική πλεκτάνη, όταν ο πρώην φίλος της μίας χρειαστεί απεγνωσμένα τη βοήθειά τους για να ολοκληρώσει την αποστολή του.

 «Γλυκιά Πατρίδα»

Στο αυστραλιανό ατμοσφαιρικό σύγχρονο γουέστερν του Γουόρικ Θόρντον, ένας μεσήλικας Αβορίγινας και η οικογένειά του στην κεντρική Αυστραλία, στέλνονται για να βοηθήσουν στην εγκατάσταση -σε έναν γειτονικό σταθμό- ενός βετεράνου του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου, ο οποίος θα οδηγήσει στα άκρα τη σχέση τους, με αποκορύφωμα ένα βίαιο ξέσπαμα που θα επιφέρει τραγικές συνέπεις στη ζωή του Αβορίγινα.

 «Στις Τρεις Κορυφές»

Στο ιταλο-γερμανικό δράμα του Γιαν Ζαμπέιλ, με τον Αλεξάντερ Φέλινγκ του «Homeland» και την Μπερενίς Μπεζό του «The Artist», ένας άντρας ταξιδεύει με την σύντροφό του και τον γιο της στο βουνό, όπου οι προσπάθειές του να πλησιάσει το αγόρι θα πυροδοτήσουν μια απρόβλεπτη αντίδραση από το παιδί, την οποία καλείται να διαχειριστεί ρισκάροντας τη ζωή του.

 «Η Τζούλιετ, Γυμνή»

Στη μουσική δραμεντί, με τους Ίθαν Χοκ και Ρόουζ Μπερν, ένας φανατικός θαυμαστής ενός ξεπεσμένου ροκ σταρ δείχνει περισσότερο αφοσιωμένος σε εκείνον παρά στη σύντροφό του, η οποία όμως θα καταφέρει να του κλέψει την προσοχή, όταν γνωριστεί με το είδωλό του.

 «Ωραίο μου Διαζύγιο»

Στη γαλλική κωμωδία -με τους Μισέλ Λαρόκ, Καντ Μεράντ και Ρόσι ντε Πάλμα- την Παραμονή των Χριστουγέννων, η ζωή της Άντζελα καταρρέει όταν την εγκαταλείπει ξαφνικά ο σύζυγός της. Καλείται τώρα να φτιάξει τη ζωή της από την αρχή με τη βοήθεια της νευρωτικής κολλητής της, ενός αντισυμβατικού ψυχαναλυτή, της έφηβης κόρης της και της αυταρχικής της μητέρας

 «Ο Λούης και οι Εξωγήινοι»

Στο δανέζικο κινούμενο σχέδιο -που κυκλοφορεί μεταγλωττισμένο στα ελληνικά- ο 12χρονος Λούης δεν πιστεύει στην ύπαρξη των εξωγήινων, σε αντίθεση με τον φανατικά πιστό πατέρα του, μέχρι τη στιγμή που τρεις ατζαμήδες μικροί εξωγήινοι εμφανιστούν μπροστά του.

«Ο Κόκκινος Κύκλος»

Στο κλασικό φιλμ νουάρ του Ζαν-Πιερ Μελβίλ -με τους Αλέν Ντελόν, Ιβ Μοντάν και Τζιάν-Μαρία Βολοντέ-  μετά την πρόσφατη αποφυλάκισή του, ένας διαβόητος ληστής συνεργάζεται με έναν δραπέτη και έναν διεφθαρμένο αστυνομικό για το στήσιμο της μεγαλύτερης ληστείας διαμαντιών στο Παρίσι.

Προτεινόμενα για εσάς