Πρόγνωση καιρού

Παρασκευή, 09 Ιουνίου 2006 07:00

ΠΗΓΗ: Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία

A- A A+

Σποραδικές βροχές και καταιγίδες στα Ηπειρωτικά και το Βόρειο Αιγαίο και χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες, προβλέπει για σήμερα Παρασκευή, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Αστατος καιρός κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και καταιγίδες. Ανεμοι: Βόρειοι ασθενείς μέχρι μέτιροι και τοπικά στα ανατολικά ισχυροί. Θερμοκρασία: Από 10 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

* Δυτική Ελλάδα: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και καταιγίδες, κυρίως τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά. Ανεμοι: Βορειοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι. Θερμοκρασία: Από 11 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Τοπικές νεφώσεις με σποραδικές βροχές και καταιγίδες, κυρίως τις απογευματινές ώρες. Ανεμοι: Βόρειοι ασθενείς μέχρι μέτριοι. Θερμοκρασία: Από 13 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρες τοπικές βροχές. Πιθανότητα καταιγίδας. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί μέτριοι και τοπικά ισχυροί. Θερμοκρασία: Από 17 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Νεφώσεις με πρόσκαιρες βροχές και καταιγίδες, οι οποίες στις βορειότερες περιοχές θα είναι τοπικά ισχυρές. Το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Ανεμοι: Στα βόρεια βορειοανατολικοί μέτριοι και στα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: Από 16 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Αστατος καιρός, κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές ή καταιγίδες, κυρίως τις απογευματινές ώρες στα βόρεια και ανατολικά. Ανεμοι: Βόρειοι ασθενείς μέχρι μέτριοι. Θερμοκρασία: Από 17 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως τις απογευματινές ώρες στα ανατολικά. Ανεμοι: Βορειοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι. Θερμοκρασία: Από 14 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, οι οποίες κατά τόπους θα είναι έντονες, προβλέπει για αύριο Σάββατο η ΕΜΥ στο Ιόνιο, την Ηπειρο, τη Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τη Στερεά Ελλάδα και την Πελοπόννησο. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν και είναι πιθανόν να σημειωθούν σποραδικές βροχές στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τη Θράκη. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί στα δυτικά ασθενείς και στα ανατολικά μέχρι μέτριοι. Σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί η θερμοκρασία.

Την Κυριακή

Λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν σποραδικές βροχές και καταιγίδες, προβλέπει για την Κυριακή η ΕΜΥ στο Βόρειο Ιόνιο, την Ηπειρο και τη Μακεδονία. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις, που στη Δυτική Στερεά και τη Θεσσαλία παροδικά θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες τις απογευματινές ώρες. Ανεμοι: Στα δυτικά ασθενείς και στα ανατολικά βόρειοι βορειοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι. Μικρή άνοδο θα σημειώσει η θερμοκρασία, ως προς τις μέγιστες τιμές.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή