Τουρκία: Εξουδετερώσαμε 760 τρομοκράτες του PKK

Τρίτη, 11 Σεπτεμβρίου 2018 16:30
UPD:16:31
REUTERS/OSMAN ORSAL
A- A A+

Περίπου 760 τρομοκράτες του PKK «εξουδετερώθηκαν» κατά τη διάρκεια επιχειρήσεων σε Τουρκία και εξωτερικό, τους τελευταίους τρεις μήνες, όπως ανακοίνωσαν οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Να σημειωθεί ότι με την λέξη εξουδετέρωση, η Τουρκία υποδηλώνει ότι οι εν λόγω άνθρωποι είτε σκοτώθηκαν, είτε αιχμαλωτίστηκαν είτε παραδόθηκαν.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, σε αυτούς συμπεριλαμβάνονται και ανώτεροι «αξιωματούχοι» που στοχεύουν σε άμαχο πληθυσμό, στην προσπάθειά τους να διαταράξουν την ειρήνη στην Τουρκία.

«Οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις, η Γενική Διεύθυνση Ασφαλείας, η Γενική Διοίκηση Χωροφυλακής και η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών συνεχίζουν αποφασιστικά να κυνηγούν τρομοκρατικές οργανώσεις που προσπαθούν να διαταράξουν την ειρήνη και την αδελφοσύνη στη χώρα», τονίζεται χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια επιθέσεων του YPG / PKK, μεταξύ 1 Ιουνίου και 31 Αυγούστου, έχασαν τη ζωή τους 35 Τούρκοι αξιωματικοί ασφαλείας, έξι πολίτες συμπεριλαμβανομένου ενός μωρού 11 μηνών, ενώ 52 αξιωματικοί ασφαλείας τραυματίστηκαν.

Οι δυνάμεις ασφαλείας, σύμφωνα με το Αnadolu, κατέστρεψαν επίσης καταφύγια και αποθήκες τρομοκρατών, κυρίως στις ανατολικές και νοτιοανατολικές επαρχίες της Τουρκίας.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή