Βουλή - Αποχώρηση Κακλαμάνη, Παπαϊωάννου λόγω απουσίας του Πρωθυπουργού

Παρασκευή, 09 Ιουνίου 2006 13:49
A- A A+

Αποχώρησαν σήμερα από τη Βουλή οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, Απόστολος Κακλαμάνης και Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την απουσία του Πρωθυπουργού, προς τον οποίο είχαν υποβάλει τις επίκαιρες ερωτήσεις τους.

Ο Απόστολος Κακλαμάνης, του οποιου η επίκαιρη ερώτηση αφορούσε τις εκκρεμείς προτάσεις εξεταστικών προανακριτικών επιτροπών και την επικείμενη παραγραφή τους, ζήτησε να μην συζητηθεί η ερώτησή του, από την στιγμή που -όπως είπε- την απάντηση θα έδινε ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος και όχι ο ίδιος ο Πρωθυπουργός.

«Θα την επανακαταθέσω την ερώτηση, όταν η πρόεδρος της Βουλής, στην οποία απέστειλα σχετική επιστολή, πείσει τον Πρωθυπουργό να έρθει να απαντήσει», δήλωσε ο κ. Κακλαμάνης.

Στην επιστολή του, την οποία κατέθεσε στα πρακτικά, ο κ. Κακλαμάνης σημειώνει, μεταξύ άλλων, ότι ο Πρωθυπουργός έχει προσέλθει μία φορά σε αυτή τη διαδικασία του κοινοβουλευτικού ελέγχου και υποστηρίζει ότι ο κ. Καραμανλής επιλέγει την «οδόν διαφυγής», ακόμα και όταν πρόκειται για θέμα αποκλειστικής του αρμοδιότητας.

Εξάλλου, ο κ. Παπαϊωάννου, η επίκαιρη ερώτηση του οποίου αναφερόταν στην πρόσφατη απόδραση από τον Κορυδαλλό, στην οποία προσήλθε να απαντήσει ο υπουργός Δικαιοσύνης Αναστάσης Παπαληγούρας, αντέδρασε λέγοντας:

«Γιατί απουσιάζει και γιατί κρύβεται ο Πρωθυπουργός σε όσα μεγάλα γεγονότα συμβαίνουν που έχουν έντονες πολιτικές διαστάσεις; Μετά την κωμικοτραγική απόδραση, το ΠΑΣΟΚ μίλησε για πολιτικές ευθύνες. Αντί να έρθει ο πρωθυπουργός να απαντήσει ήρθε ο υπόλογος υπουργός. Η στάση αυτή του Πρωθυπουργού δείχνει αλαζονεία, αλλά και περιφρόνηση της Βουλής και των θεσμών. Διαμαρτύρομαι και αποχωρώ και θα καταθέτω την ερώτηση μέχρι να έρθει να απαντήσει ο Πρωθυπουργός.

Σχολιάζοντας τη στάση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Αναστάσης Παπαληγούρας, τόνισε ότι η παρουσία του για να απαντήσει ο ίδιος στη Βουλή «είναι απολύτως μέσα στα πλαίσια που του δίνει ο κανονισμός» και πρόσθεσε ότι είναι συνηθέστατη πρακτική που έχει εφαρμοστεί και στο παρελθόν εκατοντάδες φορές».

«Δεν βλέπω, άρα, το λόγο που τόσο αμετροεπώς ο κ.Παπαϊωάννου επιτίθεται στον Πρωθυπουργό, και διολισθαίνουμε έτσι σε αντικοινοβουλευτικές πρακτικές», παρατήρησε ο κ.Παπαληγούρας.

ΑΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή