Nations League: Για το «2Χ2» η Ελλάδα στην Ουγγαρία

Τρίτη, 11 Σεπτεμβρίου 2018 10:49
UPD:11:32
INTIME SPORTS/ΜΑΤΘΑΙΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
A- A A+

Η πρεμιέρα της Εθνικής ομάδας στο Nations League ήταν άκρως επιτυχημένη όσον αφορά στο στόχο, που ήταν η νίκη στην Εσθονία. Ενστάσεις υπήρξαν για την απόδοση του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος σε κάποιο διάστημα του αγώνα, όπως και για ορισμένες επιλογές του Σκίμπε, αλλά τέλος καλό όλα καλά.

Το βράδυ της Τρίτης (11/9, 21:45), όμως, απέναντι στη θεωρητικά ισχυρότερη Ουγγαρία, που θα είναι και γηπεδούχος της αναμέτρησης, κενά διαστήματα και προπονητικοί πειραματισμοί απαγορεύονται. Η Εθνική θέλει να φύγει αλώβητη από την Ουγγαρία και αν το καταφέρει, θα έχει κάνει ένα μεγάλο βήμα προς την πρώτη θέση του ομίλου και την άνοδο στη League B.

Οι Μαγυάροι προέρχονται από εκτός έδρας ήττα (0-1) απέναντι στην Ουγγαρία και για να παραμείνουν στη διεκδίκηση της πρωτιάς θα πρέπει να νικήσουν. Ο Μίχαελ Σκίμπε προανήγγειλε αλλαγές στην ενδεκάδα «… όχι επειδή κάποιοι δεν τα πήγαν καλά, αλλά γιατί έχουμε τη δυνατότητα να δούμε κι άλλες επιλογές και σε άλλους συνδυασμούς και σε μια διαφορετική τακτική. Ίσως μπορέσουμε να εκπλήξουμε και την Ουγγαρία, όπως κάναμε με την Εσθονία», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Οι Μπακάκης και Ζέκα είναι έτοιμοι και λογικά θα ξεκινήσουν, όπως και ο Μήτρογλου, για τον οποίο ο Γερμανός εκλέκτορας διαβεβαίωσε ότι θα είναι έτοιμος. 

Ελλάδα και Ουγγαρία έχουν βρεθεί αντιμέτωπες 20 φορές. Η Εθνική έχει νικήσει τις 9 από αυτές, οι Μαγυάροι 5, ενώ 6 παιχνίδια έληξαν ισόπαλα. Η τελευταία συνάντησή τους ήταν αυτή των προκριματικών του EURO 2016 (11/10/2015) στο «Γ. Καραϊσκάκης», όταν η Ελλάδα είχε επικρατήσει με 4-3.

Η Ουγγαρία είναι η αντίπαλος από την οποία η Εθνική γνώρισε τη μεγαλύτερη σε σκορ ήττα της Ιστορίας της (1-11), στο πλαίσιο της προκριματικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Γαλλίας (25/03/1938, στάδιο ΜΤΚ - Βουδαπέστη). Η μεγαλύτερη ελληνική νίκη επί των Μαγυάρων σημειώθηκε στο πλαίσιο των προκριματικών του EURO 1980 της Ιταλίας και ήταν το 4-1 στο Καυτανζόγλειο, στις 28/10/1978.

Πολύ σημαντική για την Ελλάδα ήταν και η εκτός έδρας νίκη με 2-1 στις 21/11/2007 για τα προκριματικά του EURO 2008, νίκη που συνέβαλε τα μέγιστα στην πρόκριση της Εθνικής στην τελική φάση της διοργάνωσης στα γήπεδα της Αυστρίας και της Ελβετίας.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις