Η Επιτροπή Επίλυσης Οικονομικών Διαφορών δικαίωσε τον Χριστοδουλόπουλο

Δευτέρα, 10 Σεπτεμβρίου 2018 18:32
UPD:18:35
INTIME SPORTS/ΜΑΤΘΑΙΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ MATTHAIOS
A- A A+

Η Επιτροπή Επίλυσης Οικονομικών Διαφορών της ΕΠΟ γνωστοποίησε την απόφασή της για την προσφυγή της ΠΑΕ ΑΕΚ κατά του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου και του Ολυμπιακού, βάσει της οποίας το συμβόλαιο του διεθνή άσου με την Ένωση είναι άκυρο.

Η Επιτροπή στηρίζει την ετυμηγορία της στο γεγονός ότι το συγκεκριμένο συμβόλαιο δεν επικυρώθηκε ούτε κατατέθηκε ποτέ από την Ένωση, ενώ εκτιμά ότι επειδή ο παίκτης υπέγραψε ανανέωση πριν την εξάσκηση της οψιόν που προβλεπόταν πρόκειται για μονομερή ανανέωση, κάτι που σύμφωνα με αυτήν απαγορεύεται, χωρίς όμως να διευκρινίζεται με ποια νμομοθεσία. 

Ως εκ τούτου απέρριψε την προσφυγή της ΠΑΕ ΑΕΚ για καταβολή αποζημίωσης, τόσο από τον ποδοσφαιριστή όσο και από τον Ολυμπιακό (315.666,66 ευρώ), όπου συνεχίζει την καριέρα του ο Χριστοδουλόπουλος. 

Αναφορικά με το σκέλος ενδεχόμενων ποινών προς τους «ερυθρόλευκους» και τον διεθνή άσο, αλλά και προς την Ένωση, αφού προσφυγή έχουν καταθέσει και η πειραϊκή ομάδα, η Επιτροπή δήλωσε αναρμόδια και παρέπεμψε την υπόθεση στο Διαιτητικό Δικαστήριο.

Ως γνωστόν, η ΠΑΕ ΑΕΚ έχει ζητήσει απαγόρευση συμμετοχής του ποδοσφαιριστή σε επίσημους αγώνες για έξι μήνες και επιβολή απαγόρευσης μεταγραφών στην ΠΑΕ Ολυμπιακός για δύο μεταγραφικές περιόδους. 

Από την πλευρά τους, οι «ερυθρόλευκοι» έχουν επίσης καταθέσει προσφυγή εναντίον της ΑΕΚ, αιτούμενοι απαγόρευση απόκτησης ποδοσφαιριστών για ίσο χρονικό διάστημα.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις