Σε μποϊκοτάζ του δημοψηφίσματος καλεί τους Παλαιστινίους ο Ζαουάχρι

Υπεγράφη το διάταγμα για το δημοψήφισμα από τον Αμπάς - Έκκληση ύστατης στιγμής της Χαμάς να μην πραγματοποιηθεί
Παρασκευή, 09 Ιουνίου 2006 16:18
UPD:16:20
A- A A+

Το διάταγμα για τη διεξαγωγή, στις 31 Ιουλίου, του δημοψηφίσματος για την έμμεση αναγνώριση του Ισραήλ και τον τερματισμό της ενδοπαλαιστινιακής κρίσης, υπέγραψε σήμερα παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς.

Οπως έγινε γνωστό, ο Αμπάς πρόκειται να ανακοινώσει επισήμως την ημερομηνία διεξαγωγής του δημοψηφίσματος αύριο Σάββατο σε συνέντευξη Τύπου.

Ωστόσο η Χαμάς απηύθυνε σήμερα έκκληση της τελευταίας στιγμής προς τον παλαιστίνιο πρόεδρο να παραιτηθεί από τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος, με τον πρωθυπουργό, Ισμαήλ Χανίγια, να υπογραμμίζει πως το δημοψήφισμα «δεν έχει νομική και συνταγματική βάση».

Την απόρριψή του ζητεί ο Ζαουάχρι

Εν τω μεταξύ ο υπαρχηγός της Αλ Κάιντα Αϊμάν αλ Ζαουάχρι, σε βιντεο που μετέδωσε το αραβικό τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Τζαζίρα, καλεί τους Παλαιστίνιους να απορρίψουν το δημοψήφισμα και να μποϊκοτάρουν τη διεξαγωγή του.

Εξάλλου, στο μήνυμά του ο Αλ Ζαουάχρι στηλιτεύει επίσης την κυβέρνηση του Σουδάν για το Νταρφούρ. «Στο Σουδάν, οι σταυροφόροι του Συμβουλίου Ασφαλείας (του ΟΗΕ) αποφάσισαν να στείλουν στρατιωτικούς εμπειρογνώμονες στο Νταρφούρ, προετοιμάζοντας την κατοχή και διχοτόμησή του», αναφέρει και προσθέτει: «Η άβουλη σουδανική κυβέρνηση... συνεργάζεται με τις Ηνωμένες Πολιτείες στη διχοτόμηση του Σουδάν για να παραμείνει στην εξουσία».

Όπως συμπεραίνεται, η βιντεοταινία μαγνητοσκοπήθηκε πριν από το θάνατο, του ηγέτη της Αλ Κάιντα στο Ιράκ, Αμπού Μουσάμπ αλ Ζαρκάουι, καθώς ο Αλ Ζαουάχρι εξαίρει τη δράση του, χωρίς να αναφερθεί στο θάνατο του.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή