Βουλγαρία: Αναγνώρισε το Μαυροβούνιο ως ελεύθερο κράτος

Τρίτη, 13 Ιουνίου 2006 10:04
A- A A+

Στην αναγνώριση του Μαυροβουνίου ως ανεξάρτητου κράτους προχώρησε η Βουλγαρία, απόφαση για την οποία ο επικεφαλής της βουλγαρικής διπλωματίας Ιβάιλο Κάλφιν ενημέρωσε τον Μαυροβούνιο ομόλογό του Μίοντραγκ Βλάχοβιτς.

Στη σχετική επιστολή σημειώνεται- μεταξύ άλλων- ότι "λαμβάνοντας υπόψη τη βούληση του λαού του Μαυροβουνίου και σύμφωνα με σχετική απόφαση του υπουργικού συμβουλίου της 12ης Ιουνίου του 2006, η Βουλγαρία αναγνωρίζει την ανεξαρτησία του Μαυροβουνίου".

Τονίζεται, επίσης, ότι «η Βουλγαρία συμμερίζεται πλήρως τη θέση της Ε.Ε. για την ανεξαρτησία του Μαυροβουνίου και θα εργαστεί για την περαιτέρω ενίσχυση των σχέσεών της με αυτό».

Επισημαίνεται δε ότι η Βουλγαρία θα στηρίξει τους θεσμούς του Μαυροβουνίου στην προσπάθειά τους για την εδραίωση της δημοκρατίας στην κοινωνία και στην υλοποίηση των ευρωπαϊκών στόχων τους.

Στην επιστολή του κ. Κάλφιν προς τον Μαυροβούνιο ομόλογό του εκφράζεται, παράλληλα, η πεποίθηση ότι το Βελιγράδι και η Ποντγκόριτσα θα εγκαινιάσουν άμεσα απευθείας διάλογο για τον καθορισμό των μελλοντικών τους σχέσεων.

"Είμαι πεπεισμένος ότι η Σερβία και το Μαυροβούνιο θα διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στη διαδικασία της εδραίωσης της σταθερότητας στα Δυτικά Βαλκάνια και στην ένταξή τους στις ευρωπαϊκές και ευρωατλαντικές δομές" καταλήγει η επιστολή.

ΠΗΓΗ: Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή