Αυξήθηκε η δημοτικότητα του Μπους μετά τον θάνατο του Ζαρκάουϊ

Τρίτη, 13 Ιουνίου 2006 11:19
A- A A+

Ανέβηκε η δημοτικότητα του Αμερικανού προέδρου Τζωρτζ Μπους σύμφωνα με δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε μετά το θάνατο, στις 7 Ιουνίου, του ηγέτη της αλ Κάιντα στο Ιράκ, Αμπού Μουσάμπ αλ Ζαρκάουι. Στην ίδια δημοσκόπηση φαίνεται πως οι Αμερικανοί είναι πιο αισιόδοξοι σε ότι έχει σχέση με τον πόλεμο στο Ιράκ.

Η δημοσκόπηση για την εφημερίδα USA Today πραγματοποιήθηκε τηλεφωνικά από την Gallup Poll σε δείγμα 1.002 ενηλίκων στο τέλος της εβδομάδας (Παρασκευή με Κυριακή). Από αυτήν προκύπτει πως το 38% των Αμερικανών έχει θετική γνώμη για τον Μπους. Στις αρχές Μαΐου το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 31%.

Το 51% των ερωτηθέντων θεωρούν πως ο θάνατος του Ζαρκάουι ήταν ένα σημαντικό επίτευγμα και το 48% πιστεύουν πως οι ΗΠΑ είναι πιθανό να φύγουν νικήτριες από το Ιράκ.

Το 47% των Αμερικανών πιστεύουν πως τα πράγματα πηγαίνουν καλύτερα στο Ιράκ, αλλά το 53% έχουν τη γνώμη πως η κατάσταση είναι ακόμα κρίσιμη.

Πάντως, οι Αμερικανοί εξακολουθούν να πιστεύουν σε μεγάλο ποσοστό (51%) πως η Ουάσινγκτον έκανε λάθος όταν έστειλε στρατεύματα στο Ιράκ.

ΠΗΓΗ: Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή