Η Κροατία αναγνώρισε το Μαυροβούνιο ως ανεξάρτητο κράτος

Τρίτη, 13 Ιουνίου 2006 12:40
A- A A+

Η Κροατία αναγνώρισε χθες το Μαυροβούνιο ως ανεξάρτητο και κυρίαρχο κράτος και έχει ήδη δρομολογήσει τις ενέργειες για τη σύναψη διπλωματικών σχέσεων μεταξύ των δυο πλευρών.

Μαζί με την απόφαση της αναγνώρισης, η κροατική κυβέρνηση υιοθέτηση, επίσης, διακήρυξη για τις σχέσεις Κροατίας- Μαυροβουνίου, στην οποία εκφράζεται- μεταξύ άλλων- η ετοιμότητα του Ζάγκρεμπ για την ανάπτυξη καλών γειτονικών σχέσεων και σχέσεων φιλίας με την Ποντγκόριτσα "στη βάση της ισότητας και της αμοιβαιότητας", οι οποίες στόχο θα έχουν την ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας προς όφελος της ειρήνης, της σταθερότητας και της ανάπτυξης της περιοχής.

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης του κροατικού υπουργικού συμβουλίου, ο πρωθυπουργός Ίβο Σαναντέρ δήλωσε ότι θα ζητήσει από το Μαυροβούνιο να φροντίσει τα συμφέροντα της κροατικής μειονότητας καθώς και τη διακρίβωση της τύχης των αγνοουμένων.

Η κροατική κυβέρνηση υιοθέτησε, επίσης, διακήρυξη για τις σχέσεις της με τη Σερβία και εξέφρασε την ελπίδα ότι οι συζητήσεις για τον καθορισμό των μελλοντικών σχέσεων Σερβίας και Μαυροβουνίου θα είναι εποικοδομητικές.

ΠΗΓΗ: Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή