ΗΠΑ: Πενς και Πομπέο αρνούνται ότι έγραψαν το ανώνυμο άρθρο στους NYT

Πέμπτη, 06 Σεπτεμβρίου 2018 16:17
UPD:16:20
REUTERS/JOSHUA ROBERTS

«Ο αντιπρόεδρος υπογράφει τα άρθρα γνώμης που γράφει», αναφέρει σε μήνυμά του στο Twitter ο Τζάροντ Έιτζεν, διευθυντής του γραφείου επικοινωνίας του Πενς.

A- A A+

Κατηγορηματικά διαψεύδουν τις φήμες ότι βρίσκονται πίσω από το ανώνυμο κύριο άρθρο των «New York Times» τόσο ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Μάικ Πενς όσο και ο υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο. Ο συντάκτης, αξιωματούχος του Λευκού Οίκου, υποστηρίζει ότι μαζί με συναδέλφους προσπαθούν να ανατρέψουν την ατζέντα του Ντόναλντ Τραμπ, προκειμένου να προστατεύσουν το έθνος από την απερισκεψία του.  

«Ο αντιπρόεδρος υπογράφει τα άρθρα γνώμης που γράφει», αναφέρει σε μήνυμά του στο Twitter ο Τζάροντ Έιτζεν, διευθυντής του γραφείου επικοινωνίας του Πενς.

«Οι New York Times θα έπρεπε να ντρέπονται, όπως και ο άνθρωπος που έγραψε αυτό το ψευδές, γελοίο και άνανδρο άρθρο», πρόσθεσε.

Ομοίως και ο Μάικ Πομπέο, ενόσω ταξίδευε για την Ινδία, τόνισε ότι το άρθρο δεν είναι δικό του.

«Εάν αισθανόμουν ότι δεν μπορώ να εκτελέσω την πρόθεση του επικεφαλής, παραιτούμουν. Απεναντίας, ο άνθρωπος αυτός, σύμφωνα με τους New York Times, επέλεξε όχι μόνο να μείνει και να υπονομεύσει αυτό που ο Ντόναλντ Τραμπ και η κυβέρνηση προσπαθεί να κάνει», δήλωσε ο Πομπέο και πρόσθεσε ότι ο ρόλος των μέσων ενημέρωσης είναι «ενοχλητικός».  

Εμφανώς ενοχλημένος, ο Τραμπ επιτέθηκε για πολλοστή φορά στην εφημερίδα και τα μέσα ενημέρωσης, ενώ χαρακτήρισε τον συντάκτη του άρθρου «δειλό».  

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή