ΔΗΣΥ: Νέα εθνική στρατηγική Κύπρου-Ελλάδας

Τετάρτη, 14 Ιουνίου 2006 13:06
A- A A+

Την ανάγκη για μια νέα εθνική στρατηγικής Κύπρου και Ελλάδος επεσήμανε ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Νίκος Αναστασιάδης σε δηλώσεις κατά την αναχώρηση του για τις Βρυξέλλες, όπου θα συμμετάσχει στη σύνοδο κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και θα έχει συναντήσεις με τον πρωθυπουργό της Ελλάδος Κώστα Καραμανλή και άλλους ευρωπαίους ηγέτες.

Σε ερώτηση, εάν αναφέρεται σε πανεθνική διάσκεψη, ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ απάντησε ότι αναφέρεται σε συνάντηση του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, των αρχηγών των ελληνοκυπριακών κομμάτων, του Ελληνα πρωθυπουργού και της Ελληνίδας υπουργού Εξωτερικών. «Πιστεύουμε ότι είναι ανάγκη να αντιμετωπίσουμε το θέμα του χρόνου και τις συνέπειές του, λόγω του ότι ο χρόνος δεν χαρίζεται σε κανένα»σημείωσε ο κ. Αναστασιάδης.

Για το αποτέλεσμα του προχθεσινού Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ παρατήρησε ότι πρόκειται για ένα συμβιβασμό, ''που βοηθά την Τουρκία να συνεχίσει την πορεία ένταξής της στην Ευρωπαϊκή Ένωση και ανανέωση των δεσμεύσεων έναντι της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Ένωσης".

ΠΗΓΗ: Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή