Στις φυλακές Χαλκίδας επιστρέφει ο Αριστείδης Φλώρος

Δευτέρα, 03 Σεπτεμβρίου 2018 12:08
UPD:15:38
Eurokinissi/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Μόλις έφυγε από το Εφετείο, συνοδεία αστυνομικών, πήρε τον δρόμο για τις φυλακές της Χαλκίδας.

A- A A+

Για περίπου μιάμιση ώρα παρέμεινε στην Εισαγγελία  Εφετών ο Αριστείδης Φλώρος, ο οποίος μετήχθη από τη ΓΑΔΑ για να παραλάβει το φυλακιστήριό του, που εκδόθηκε μετά από βούλευμα του δικαστικού συμβουλίου που διέταξε τη φυλάκισή του.

Μόλις έφυγε από το Εφετείο, συνοδεία αστυνομικών, πήρε τον δρόμο για τις φυλακές της Χαλκίδας.

Στο μεταξύ, ανοικτή είναι η έρευνα από την Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς για τις συνθήκες της αποφυλάκισης του Αριστείδη Φλώρου, για λόγους υγείας. Στο στόχαστρο της εισαγγελικής έρευνας βρίσκονται οι ιατρικές βεβαιώσεις, αλλά και οι τυχόν ευθύνες κρατικών  λειτουργών.

Οι αντιδράσεις σε πολιτικό επίπεδο

Την ίδια ώρα, «σοβαρή διερεύνηση» της υπόθεσης για το πώς ακριβώς στήθηκε αυτή η πλαστή γνωμάτευση προανήγγειλε σήμερα ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός.

«Πρόκληση τόσο για την κυβέρνηση, όσο και για την κοινωνία» χαρακτήρισε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, τα όσα έπραξε ο Αριστείδης Φλώρος. «Είναι ένας απατεώνας, που καταχράστηκε 250 εκατ. ευρώ μαζί με έναν συνεταίρο του και ποιος ξέρει ποιους άλλους από πίσω» υποστήριξε.

Από την πλευρά του «πολιτικές ευθύνες στην κυβέρνηση» για την αποφυλάκιση του Αριστείδη Φλώρου καταλόγισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Μάκης Βορίδης.

Για «εξόφθαλμη επιχείρηση λάσπης και νόθευσης της αλήθειας, που δεν λαμβάνει υπόψη της τα πραγματικά περιστατικά» έκανε λόγο στο ραδιόφωνο του «ΣΚΑΪ» η εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ., Μαρία Σπυράκη, με αφορμή την αναφορά σε κυριακάτικο δημοσίευμα του ονόματος του ανηψιού του Κυρ. Μητσοτάκη, Γρ. Δημητριάδη, ως εμπλεκόμενου στην υπόθεση Φλώρου.

Σύμφωνα με την κ. Σπυράκη, «ο κ. Δημητριάδης έχει διακόψει με εξώδικο από τον Ιανουάριο του 2012 τη συνεργασία του με τον κ. Φλώρο. Ο κ. Δημητριάδης έχει το εξώδικο στην κατοχή του και θα προβεί στις νόμιμες ενέργειες. Το εξώδικο αυτό λέει με σαφήνεια ότι διακόπτει τη συνεργασία επειδή ανακάλυψε σοβαρότατα ζητήματα νομιμότητας. Και μάλιστα ο κ. Δημητριάδης πήγε και κατέθεσε ως μάρτυρας εναντίον  του κ. Φλώρου στη δίκη του.

Αυτό το στοιχείο απεκρύβη για να στηθεί αυτή η "ωραία" ιστορία από την εφημερίδα, την οποία υιοθέτησε ασμένως το Μαξίμου. Εμείς δεν θα επιτρέψουμε να εξελιχθεί αυτή η επιχείρηση λάσπης και θέτουμε πολιτικά τον Πρωθυπουργό ενώπιον των ευθυνών του, του ζητάμε να καταδικάσει το δημοσίευμα.

Ο κ. Δημητριάδης θα αντιδράσει με όλα τα μέσα που έχει στη διάθεσή του, προκειμένου να προστατέψει την τιμή και την υπόληψή του» ανέφερε η εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από το ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή